Pelleskop-livet

Dum och dummare

Publicerad 2013-11-10 21:01:12 i Betty

Igår kväll gjorde jag ett litet inomhusuppletande åt Tigger och Ying. Två slankiga pipdjur, en leopardmönstrad plyschboll och en rosa virkad pryttel gömde jag.
Det är så lätt att låta Ying och Tigg göra saker samtidigt, för de bråkar inte och hänger inte i hasorna på varandra. Var och en för sig letar de, på varsitt sätt och med varsin uthållighet. Där alltså Tigger står för "en gång till, en gång till!" och Ying för "igen? nu får du hålla ordning på dina grejer!".
Jag tycker det är så konstigt att de kan veta VILKA prylar de skall leta efter, inne. I skogen fattar jag ju att det är sånt som luktar matte, men inomhus luktar väl allting som jag? Mellanbarnet säger att det är för att de letar efter det som har färskast vittring och jag antar att det stämmer, men visst är det fantastiskt ändå?
I alla fall blev det Jazzens och Bettys tur sen. Först tänkte jag låta dem jobba samtidigt, men Betty vägrade att leta så länge Jazz var med, så hon fick slinka iväg och Jazz hade turfen (bokrummet)  för sig själv.
Jazz kan också jobba! Han snor runt som ett troll och är ostoppbar - när han har hittat de grejer det är fråga om tar han litet andra grejer. En dammtrasa, en trådlös datormus, en bok ur bokhyllan - tills jag handgripligen stoppar honom. Och stoppar honom i buren och låter det bli lilla Bettans tur.
 
Hej och hå, nu blev det stopp i maskineriet. Bettys ögon är stora och runda och speglar en total tomhet. -Vadå? säger Betty. -Hurdå? Varför då? och när jag har svarat på alla de frågorna är det dags för -Vadå? igen. Jag blev helt enkelt nödgad att tala om för henne att hon är litet korkad. Eller mycket. Men till slut så, till slut var alla grejerna inlämnade, även om det var jag som letade mest (men Betty som åt mest belöningsgodis).
 
Fast idag, då var det dags för backspringning. Igår sprang jag långpass och det gick så räligt så jag skall skämmas hela veckan, men idag var det alltså dags för backpass. Och då fick lilla B hänga med.
Och när vi för åttonde gången rände upp för samma långa, sega backe då muttrade Betty: -Vem är det som är korkad nu? och det var ju en ganska relevant fråga.
 
Betty och jag är ett par dumb broads, det är bara att inse. (Fast jag är bättre på franska än hon. Och hon är bättre på att ränna efter bollar än jag.)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela