Pelleskop-livet

Något litet om arméns hudsalva

Publicerad 2007-02-21 19:33:55 i Allmänt

Ni vet de där gröna hylsorna med arméns hudsalva som man kan ha till typ allting, inkl. äta upp om det skulle knipa ordentligt? I alla fall, mitt äldsta barn som är bra och förståndigt på alla sätt brukar ha en sån i sin väska, för ev. nödfall. Sen hittade mitt minsta barn denna lilla artikel på golvet, där den inte skulle vara, och gav den till mig som identifierade den såsom varandes äldsta barnets och ställde den på chiffonjén, där den inte heller skulle vara. Men det gick bra ändå, för äldsta dottern hittade sin hudsalva och skulle glad i hågen just använda den till sin trut när hon gav till ett illpoj: uäh, en tand! Just precis, en tand satt inbäddad i själva salvan. Vems tror ni att den var?

Sluta genast!

Publicerad 2007-02-21 19:30:15 i Allmänt

Med att vara vinter och kallt alltså - allting känns förskräckligt! Dessutom har jag jobbat som en liten slav i några dagar varför les chiens formligen klättrar på  väggarna. Idag har det varit 15 grader kallt hela dagen, helt bedrövligt! De "stora" hundarna (APBT o dp) fick en sväng med lösträning på lunchen, bara en halvtimme för sen var de helt stelfrusna fast de sprang som troll. Småhundarna fick komma till hundlekplatsen och leka en halvtimme på eftermiddagen - vi träffade två stora fina goldentjejer och en liten springerkille i halvårsåldern, så de levde om! Tills de på valpars sätt blev jättetrötta och frusna genast. Nu har jag precis varit ute på kvällsrundan med de stora hundarna, de fryser så att kopplen vibrerar, trots att Jazz hade täcke på sig. (Det är ingen större idé att sätta på Nero täcke för han blir så okoncentrerad så han glömmer vad han ska göra då.). Nån träning på klubben blir det sannerligen inte idag, jag tror inte att vare sig min eller hundarnas hjärnor fungerar så här långt under fryspunkten!

Samma lika

Publicerad 2007-02-19 09:52:53 i Allmänt

Denna helg har varit gråmuggig och råkall. I lördags var det full rulle på hundkurser förstås, Yingen o alla hans unghundspolare var tämligen förvirrade, Nero skötte sig alldeles över förväntan (och var SÅ trött sen) och Jazz viltspårar som en hel bajrare - sen klättrar han upp på min axel och vill sitta där. Mellanbarnet och Olsson har varit hemma i helgen, en av dem var väldigt luddig - gissa vem! Redan nästa helg kommer de hem igen, då för en veckas sportlov i hemmet. Hurra! Igår lyckades jag tappa bort Nero-labero i skogen IGEN, snart ska jag skaffa en bur på hjul att rasta honom i! Nå, han var tämligen ömklig och ynklig när han kom till rätta igen och ville nog helst bli buren på hemvägen. Nu har jag satt minsta barnet att träna småhundarna i cirkuskonster, hittills verkar di mest träna på att yla och gråta efter sin "mor" - det blir nog mest tålamodsträning för det arma barnet!

Snarkar och snusar

Publicerad 2007-02-17 10:36:42 i Allmänt

Ying ligger i den ohyggligt alltför lilla hundbädden, Tigger ligger i f.d. pappersinsamlingstråget försett med hunddyna, Jazz ligger i hundsoffan och en helgledig Olle ligger på golvet här i arbetsrummet - alla sover som små änglar. Nero sover antagligen också, fast hos största lillmatte på bottenvåningen. Övriga familjen är i härvarande ispalats för att tävla resp. jubla. Snart måste jag väcka församlingen för att ta med Ying på unghundskurs, idag med stadsvandring och en nästan helt röstlös matte. Känner mig som en hundplågare - de sover ju så gott!

Full rulle!

Publicerad 2007-02-13 16:53:43 i Allmänt

Full rulle!

Chaaaaaaarge!!! Kavalleriet stormar - äntligen blir det litet livat! (och det bästa av allt - översittaren Nero är fjättrad vid ett träd så Yingenpingen har arenan för sig själv!)

Ja se det snöar!

Publicerad 2007-02-13 16:46:55 i Allmänt

Ja se det snöar!

Här pulsar Ying fram i onödigt mycket snö. På förmiddagen tog jag alla fyra di små kusarna i hampan, nej i koppel, och släpade oss till skogen, där Ying och Tigger fick springa lösa och leva om. (Nero och Jazz måste vara kopplade enär de eljest skulle lära småttingarna att rymma i skogen). På hemvägen blev Tigger så trött att han måste bäras - hans ben är ju typ 3 cm långa så det blir litet ansträngande med ett par dm nysnö!

Promenad IV

Publicerad 2007-02-12 19:42:48 i Allmänt

Återstod på programmet en ensamprommis med Jazzen - världens gladaste hund, i synnerhet när han får ha matte för sig själv! Och lyckas matten sen ett par gånger tappa en vante som han måste leta efter och inhämta så är lyckan så gott som fullständig (i synnerhet som man belönas med Frolic). Vi tränade även litet formell inkallning, stanna under gång samt skutt rätt upp i luften - allt gick bra. Och så litet träning på att inte jaga efter cyklar, det tar sig. Det var bara 2 grader kallt idag så lillkillen kunde gå utan täcke eller tröja, det kändes skönt tror jag, även om han inte har nåt emot att vara påklädd. (Till skillnad från Nero som ser ut som jag känner mig om jag har fått på mig strumpbyxor där grenen envisas med att sitta mellan mina knän. Som simhud.) Jazz och Tigger har fått selar från Puppia, de är bra för att trycket sprids över hela framkroppen om de drar. Jazz drar i och för sig inte i kopplet om man går med bara honom, men om nån kråka el. nåt ser retfull ut gör han rysliga ryck ibland, och det kan ju inte vara skönt om man har halsband eller sele med smala band. Nåväl, inkomna efter en timmes frisk luft var det matdags för hundarna igen, återigen var aptiten god, sen dags för valparna att ta en sväng i trädgården igen och nu sover alla som smågrisar. Och jag - ja, jag ska väl jobba litet. Suck.

Promenad III

Publicerad 2007-02-12 19:36:19 i Allmänt

Efter en liten socialiseringsstund i ishallen i väntan på minsta barnet fick Nero och Tigger en promenad på det jättestora, jättetomma området som rymmer tre (?) fotbollsplaner - de passar så bra för hundrastning på vintern (på sommarn också, men då kryllar där av fotbollar med tillhörande fantaster). Hundarna sprang lösa varvid Nero lekte vinthund. Plötsligt, när han var ca 100 m framför mig upptäckte både jag och Nero samtidigt att ytterligare omkring 40 m framför honom åkte två spänstfenomen skidor i en jäkla fart. Oj! För mitt inre öga såg jag rubrikerna i lokalavisan: "Oskyldiga vintersportare angripna av mördarhund" och värre. Jag fann mig dock snabbt och ropade glatt och tillkämpat o-hysteriskt in hunden, samtidigt som jag vände om och sprang från honom. Och si! - han vände på stället och satte full fart efter mig. Puh! Sen, efter en lämplig stund och mycket godis, bidde det koppel för unge herrn - det får vara måtta på spänningen en måndag kväll!

Promenad II

Publicerad 2007-02-12 19:31:27 i Allmänt

På promenad med Jazz och Nero uppdagades att det är löptider! Båda vännerna betedde sig som lallande idioter i snöre, hackade med underkäken och var tomma i öjnene (och i hodet, utan tvekan). För övrigt var valparna ensamma hemma under tiden - utan att göra några större bus (i alla fall inga som jag har märkt  än) och de var lugna o fina när vi kom hem igen. Sen var det matdags och då tar lugnet slut - alla är jättehungriga numera! Tiger får Royal Canin mini junior, Jazz får samma fast för vuxen och Nero och Ying äter Royal Canin boxer, märkligt nog. Men det har visat sig att Neros päls blir bättre av det fodret och Ying tycker också att det är gott - och jag är ju glad om jag slipper ha fyra olika foder att hålla reda på!

Promenad I

Publicerad 2007-02-12 14:25:58 i Allmänt

En strospromenad med vappisarna i måttligt tempo, lagom för att hinna kolla allt med alla sinnen. Ying lyckades som vanligt göra makramé av oss alla, men nu är jag riktigt knåpig när det gäller att få isär oss igen. En valp i taget fick gå  lös på en gångväg långt från trafik, de skötte sig strålande - höll sig nära mig och kom direkt när jag ropade (godissugna, kan jag tro). Sista snutten av promenaden gick över skolgården som kryllade av rastande barn. Det är otroligt så usla de flesta barn är på att umgår med hundar! De rusar fram, högljutt hojtande, kastar sig uppifrån ner mot hundarna och klappar dem hårdhänt i huvudet. Som tur är tolererar jag inget trams (från barn alltså!) utan fick hyfsad pli på de flesta av dem (fortfarande barnen). Småhundarna var jätteduktiga, när ungarna blev alltför påträngande satte de sig bara intill mig (jag satt på huk) och "tankade" litet trygghet, sen hälsade de igen, t.o.m. Ying som verkligen inte är så begiven på vanligt simpelt folk (han borde heta Snobben). Men jag tycker faktiskt att om nu inte barnens föräldrar kan lära sina ungar hur man beter sig med hundar (vanlig hyfs!) så borde lärarna på skolan ta det ansvaret, eftersom det nu går en gångväg rakt över skolgården och många hundägare tar den vägen till och från skogen. Det är ju en säkerhetsfråga!

Råtthundar eller råttor?

Publicerad 2007-02-12 10:28:56 i Allmänt

Varje morgon, när jag ligger och ser sur ut för att jag (väl) måste gå upp, vidtar en liten föreställning i den nedre hälften av min säng. Det är råtthundarna Jazz och Tigger som slåss så håren yr! Det låter så man tror att hundskaran ska decimeras, men uppenbarligen har de utmärkt skojigt eftersom det upprepas varje dag. Än ligger Jazz på rygg med Tigger gapande över strupen, och än är det ombytta roller. Dessemellan ligger de bara och slickar varandra och småpratar - men så bryter det lös igen! De gör kullerbytor och saltomortaler, rullar runt flera varv så det bara blixtrar av tänder och ögon. Tigger är ibland litet ful och tar ett stadigt grepp med bissingarna runt Jazzens svans, men då brukar han bli näpst av Jazz - det hjälper i åtminstone 15 sekunder. Nero och Ying vill på inga villkor delta - de brukar titta en stund men så dryper de av. Jag tror de tycker att småhundarna är pinsamma. Själv tycker jag att det är ett trevligt sätt att börja dagen på - hundslagsmål i sängen. Snacka om inbiten hundkampsfantast!

Den kära klickern!

Publicerad 2007-02-11 20:28:13 i Allmänt

Alla hundarna fick, en och en, en dosis klickerträning. Som vanligt mycket uppskattat! Ying tränade sitt+sitt kvar, ligg+ligg kvar, fot och litet "boll-intresse". Det där med bollen var litet knäppt, tyckte han, men annars var han jätteduktig och piggelin - även om han först blir så till sig så han bara springer runt och snusar efter godisburken!
Jazz tränade fotförflyttningar, stanna, ligg-sitt-stå och litet "surikat" + snurr och sånt. Som vanligt helvild och jätteduktig, även om det blir ganska många saker som jag inte har bett om! Men hellre det än att det blir för få. Han har ett särskilt sätt att vifta på svansen när han är riktigt lycklig - han viftar liksom sladdrigt med bara yttersta delen, och så skrattar han med munnen.
Nero tränade också fot hit och dit, leta och hämta bollar, stå, sitt+stanna samt backa, zigzag, sitt vacker och snurr resp. spinn. Mycket nöjd och glad hund han också. Och lättsam att träna med, för även om han är alert han också hinner jag med litet bättre!
Slutligen en sväng med Tigger som verkligen gillar klickern. Sitt och ligg gör han i rasande fart, med små pip och tjut infällda, sen skulle han putta på bollen och det gick riktigt bra. Började litet försiktigt med sitt kvar, typ 0,5 cm förflyttning av mig för att det inte ska bli nån osäkerhet. Han är så glad och ivrig så jag får riktigt ta mig i kragen och påminna mig att han bara är en liten småunge som inte kan koncentrera sig så länge!

Idag

Publicerad 2007-02-11 15:00:06 i Allmänt

tog vi först småhundarna (Jazz, Ying och Tigger) till hundlekplatsen där de fick leva rövare. Tigger börjar varje pass med att fara runt och gläfsa mycket levnadsglatt. När han väl har levt av sig det värsta tystnar han och ger skall bara vid speciella tillfällen. Killarna träffade en goldenhanne på 10 månader, mycket livat! Ying gav ifrån sig aldrig tidigare hörda ljud: små ytterst gälla gläfs-pip, liksom "gnissel". Vet inte vad de kan betyda, men han var i alla fall glad och livad! Alla tre är duktiga att komma när jag ropar, trots att de är upptagna av annat. Jazz sa några väl valda svärord till den främmande hunden när den kom för nära mig - han har ett ganska rikt ordförråd (i alla fall när det gäller invektiv).
Sen fraktade jag hem di sma och deras frusna husse och hämtade Nero i stället - vi for till ett trevligt promenadställe på bystan där han fick gå i lång släplina hela tiden. Vi tränade "slapp" och formell inkallning, "här", "nära", "vänta" och andra såna vardagsgrejer som det är lätt att börja slarva med (i synnerhet med en hund som aldrig verkar växa ur slyngelåldern!). Nero var så duktig så, och glad hela tiden. Skönt för honom att få springa lös fram och tillbaka och hit och dit, i stället för att bara lulla runt i gamla mattes takt (för i ärlighetens namn: även när jag joggar med honom kan han bara traska fram!)
Efter en dryg timmes röjande for vi hem och alla serverades lunch. Nu sovs det i alla smattar och vrår och jag sliter mitt hår i förtvivlan över jobbhögarna som bara växer! Sabla grottekvarnen!

Kort rapport

Publicerad 2007-02-11 14:13:27 i Allmänt

Om gårdagen:
Ying var duktig på lydnaden, om än litet världsfrånvänd som vanligt. Han fick sedan ett godisspår men vill helst bara vinda. Dock fick han ner nosen nån meter då och då, så han är nog inte ett alldeles hopplöst fall!
Nero morskade sig som vanligt och sa att han skulle döda alla andra hundar på kursen. Men det är inte så mycket allvar bakom det (det är t.ex. inte alls svårt för mig att hålla honom och det skulle det definitivt vara om han verkligen menade allvar) och han slutar snart när vi börjar träna. Han klarade det mesta bra, fast ibland har han svårt att koncentrera sig i kylan. Spåret gick förstås strålande, men han har ju mycket träning. Jag märkte att han vimsade litet eftersom det här spåret bara hade fått ligga i 20 minuter.
Jazz började ju viltspårkurs, dvs. spår med bloddroppar och där en rådjursklöv har släpats. Han går som på räls den lille, däremot tyckte han att klöven var rätt rälig första gången han hittade den. Han svalde hårt och tittade åt ett annat håll - den där konstiga apporten tänkte han verkligen inte befatta sig med! Men redan efter den andra spåret tryckte han med nosen på klöven och naggade litet, så den kan nog bli ett ytterligare incitament. Inte för att det behövs egentligen, jag har fullt sjå att hålla honom när han ser att jag sele och lina med ut!

Friluftslördag!

Publicerad 2007-02-09 18:40:29 i Allmänt

I morgon blir det nog mer frisk luft än jag egentligen uppskattar, i alla fall den här årstiden. Först har Ying unghundskurs och provapåspårning - det ska verkligen bli intressant att vara med om! Sen har Nero sin lilla allmänlydnadskurs och han ska också spåra, där förväntar jag mig inga svårigheter om det inte är så kallt att han kortsluter och sen - tadaa! - ska Jazz börja sin viltspårkarriär, mycket spännande! Så nu hoppas vi att det i alla fall blir anständigt väder, gärna soligt och kanske bara ett par grader kallt!  Och så hoppas jag att Nero NÅNSIN ska sluta bita sönder sockor, suck, nu kom han med en svart, tidigare jätteskön tåstrumpa, den liknar numera nåt grunge-tillbehör. Nu ska vi ta ett varv med klicker, köttbullar och metallapport igen!

Dagens träning

Publicerad 2007-02-09 15:31:25 i Allmänt

Tränade med Nero och Jazz på brukshundklubben, med en hund uppbunden och en "in action". Jazz var jätteduktig och stannandet under gång går jättebra. Hurra för kylan! Vi tränade också inkallning över hinder, framåt över hinder - sitt - hopp tillbaka och apport över hinder (med boll). Allt gick jättebra, fast han vill gärna släppa bollen nån meter innan han är framme hos mig. När jag påminner honom går han dock efter den igen. Inkallning med ställande gick också jättebra, fast han liksom kanar en bit nu när det är snö och is! Nero var först tramsig och ville inte träna alls, då band jag upp honom igen och tränade ett litet pass till med Jazz (rim!), sen var Nero betydligt mer motiverad. Han fick också hoppa en hel del - han vill gärna sätta sig för nära hindret innan han hoppar tillbaka, så jag är rädd att han ska slå i. Apport över hinder gör han jättebra, han sätter sig också i position innan han får lämna bollen. Ställande under gång går hyfsat, han vill gärna ta några steg extra - jag försöker träna bort det genom att kasta godis eller leksak bakom honom och tycker att det går åt rätt håll! "Småpojkarna" fick följa med till hundlekplatsen för litet "basic" träning med störning, t.ex. inkallning. De är jätteduktiga! Dessutom har åkturerna till lekplatsen gjort underverk med Yings vilja att åka bil, förr försökte han alltid smita (och såg ytterligt busig ut!) när han hörde att jag låste upp bilen (med fjärren), nu springer han fram och sätter framtassarna på "steget" till bakdörren i stället, och försöker till och med kava sig upp (fast jag har en för hög bil)!

Är det en vanlig dag?

Publicerad 2007-02-07 22:35:49 i Allmänt

Nej det är ingen vanlig dag för det är Neros födelsedag, hurra-hurra-hurra! Tänk att stora lillpojken fyller år igen - vad tiden går! Och jag hoppas HOPPAS att det nu är sista trots- och tramsåldern han går igenom (fast hans uppfödare sa att de brukar bli hyfsat vuxna i 8-9-årsåldern. Eller kanske hon menade 89-årsåldern...). Han vägrar att lyssna, vill inte samarbeta, det bara lyser bus i ögonen och så gör han leksprång åt mig när jag försöker få honom att göra något! Så det blir mycket mycket korta pass nu, och bara enkla och roliga saker, som inkallning över hinder och framåt-hopp. Och jag önskar att jag hade någon med mig som kunde filma när vi ska träna linförighet och Nero har täcke på sig! (har han inte täcke så ser han för eländig ut och blir mest bara stående) Det kliar väl eller nåt för han stryker sig mot mitt ben med 30 kg som mest bara består av ben och muskler = HÅRT! Jag ser ut som en liten fyllkärring när jag försöker få oss att förflytta oss framåt , eftersom jag får kämpa så för att hålla balansen. Men Nero ser väldigt GLAD ut i alla fall, man får väl glädja sig åt det lilla!

Nyttan av köld och snö

Publicerad 2007-02-07 22:29:52 i Allmänt

Idag bestämde jag att Jazz är pigg nog för att börja träna på riktigt igen - det tyckte Jazz var en strålande idé! Och den gräsliga väderleken visade sig vara till nytta: när jag gjorde ett nytt försök med ställande under gång, som inte alls brukar vara Jazzens grej - han brukar sätta sig eller lägga sig eller traska med - så var det ju så rysligt kallt i marken så han VILLE helt enkelt inte sitta el. ligga utan han bara blev stående och såg tveksam och missnöjd ut. Och det var ju precis rätt, så han fick massor av berom och "godis" (Hills I/d, konvalescent fortfarande, men han är så glupsk så han tycker det är toppen!). Sen gjorde vi om det två gånger till och då tvärstannade han på kommando och såg bara jätteglad och förväntansfull ut - och fick förstås jackpot! Så nu nästan hoppas jag att det är hyfsat kallt ett tag till så vi kan befästa det här!

PINGISSTJÄRNAN

Publicerad 2007-02-07 11:30:24 i Allmänt

PINGISSTJÄRNAN

Det är nästan omöjligt att fånga Ying i nån snygg pose - han ställer sig ofta jättesnyggt alldeles av sig själv, och står frusen i den positionen tills matte siktar med kameran. Vips så vänder han rumpan till eller kommer och pussas (=slukar kameran, monstret). Men här ser man i alla fall ungefär hur han ser ut. Stilig kille, eller hur? Han är 5 månader och 1 vecka idag, och växer så det nästan hörs. Och så sover han, och sover, och sover - men jag antar att det behövs, med den tillväxttakten. Vidare blir det alltmer uppenbart att han inte är någon hund utan en shar pei, det är ganska stor skillnad. Och så fäller han som en veritabel collie just nu, vilket är rätt feltajmat med tanke på att det är 15 grader kallt.

Talk-alike!

Publicerad 2007-02-05 11:17:41 i Allmänt

Talk-alike!
Det här är förstås Vicky Pollard, fast för en gångs skull med ett leende på läpparna. Och saken är den att våranses lilla Tigger har ärvt sin svada från henne. Som så här. Matte frågar: Tigger, har du gjort konfetti av ett helt paket pappersnäsdukar IGEN?!" (ingen vet var han får dem ifrån, vi hittar aldrig några när vi behöver dem) Och Tigger svarar : "Nämendåba-ö-va-hanvahetterhannu,denstorasvartabusenhanva, hansadåråattdenandrahundensomiallafallbaraSEJERatthanharontimagenfastejentlijenerebarafratthan-intevilltrenahelatidenfratthanijentlijenesålatiallafallattHANinteficketaromdårå-åtypdåråsåvareba-jasomkundetaromdåråfratthandendärarjalillainteskulletarom, åjeromtihansåintedenandrahunden-skulletaromåsåtognerodomå-å-å-senså,senså,sensåTOGhan-domasså,ååtuppdomåjaåtinteupp-domallsfrestenvaromiallafallingegodafastsockoreganskagodaSEJERNEROföjataringasockorbaraNERO-förvisstejalitenåsötkanjafågodisnu?" Interview ended.

Radiotystnad

Publicerad 2007-02-05 00:13:12 i Allmänt

var det ju större delen av förra veckan. Detta berodde framför allt på en rysligt sjuk liten Jazz-pinne. Han drabbades av vinterkräksjuka och var riktigt illa däran, i onsdags fick vi lov att åka till djursjukhuset i Strömsholm och låta honom få dropp. Och han var så duktig, den lille lusen - vi träffade också en SÅ trevlig och duktig veterinär som verkligen visste hur man bäst hanterar en liten pinne. Först i fredags vände det äntligen, och nu börjar han bli sitt vanliga ettriga jag i stället för det lilla halvt genomskinliga, änglalika väsen som har trippat omkring här några dagar. Nu lever han högt på att vi var så oroliga för honom, minsta lilla åthutning följs upp med "när jag var på SJUKHUSET, och var så VÄLDIGT SJUK, då sa dom...". Då faller matte förstås till föga och han får bete sig ungefär som han vill medan jag gnolar "I en sal på lasarettet" i hans öra tills vi nästan gråter båda två. Tänk att man kan vara så glad bara för att en hund inte kräks!

Doggie Zen

Publicerad 2007-02-04 20:38:57 i Allmänt

- det är sånt man läser om i tidningen Canis, texillempel, och det innebär ungefär att hunden ska lära sig att göra ingenting för att få någonting. T.ex. hålla sig lugn vid dörren för att få gå ut, vänta passivt för att få göra ett sökslag osv. Fast jag tror att doggie zen egentligen är sånt som Ying tillämpar på mig. Jag känner mig alldeles österländsk när jag har tränat med honom en stund - det är säkert mycket nyttigt, på samma sätt som yoga och meditation, men det vete katten hur det skall kunna leda till nåt lydnadschampionat. "Yra i bollen" sa nån om sharpei - men som vanligt med Ying ställs allting på ände och jag frågar mig om det inte är jag som är yr i bollen, och om det inte rent av är ett eftersträvansvärt tillstånd. Jag tror jag ska hyra ut Ying till ledarskapskurser och "finn-dig-själv"-kurser m.m. Och även om man inte skulle nån nån högre andlighet blir man i alla fall glad av hans nosmys!

Dagens förebild

Publicerad 2007-02-04 14:34:56 i Allmänt

http://demokrasia-kenya.blogspot.com/2005_03_01_demokrasia-kenya_archive.html Jag blir ju, typ, uppfostrad av vargdjur. Om jag bara a) skaffar och ikläder mig ett par brandgula sladdriga kallingar och b) deffar min kropp något litet kommer jag att bli rena MOWGLI, ju! Och eta myrer till frukost!

Attitydproblem

Publicerad 2007-02-04 14:31:25 i Allmänt

Det skulle säkert vara lättare att ha ett gäng hundar av samma ras, eller i alla fall hundar med samma attityd. Men mycket tråkigare också! När Tigger får höra att det han är sysselsatt med är ett ofog är hans första reaktion "vem? jag?" och hjälper inte det går han vidare med hela valpshowen: ormningar, viftningar med hela kroppen, ligga på rygg och vifta med tassarna, slickas och allmänt utstråla "jag är ju så liiiiten. och söööt!" Och det har han ju rätt i. Ying har aldrig förfallit till valpmanér - han var en vis man redan från början. Och mystisk. "Om du anser att jag inte får bita sönder din sko så är det väl ditt problem snarare än mitt. Vill du prata om det? Annars ska jag be att få fortsätta tugga nu." Man blir litet ställd. Nero är mer: "hör inte, hör inte, hör inte, OK då tjatmaja. har du slutat titta nu?" och Jazz tycker omedelbart synd om sig: "dumma däjj!". Så man får utveckla sina ev. "interpersonal skills" eller vad det kan heta i det här sammanhanget.

Stiligt promenadsällskap

Publicerad 2007-02-03 20:15:23 i Allmänt

Stiligt promenadsällskap

det hade jag idag, eller hur? Erkänn att ni aldrig har sett en vackrare hund! Dessutom är han en klok och alldeles speciell vän. Det syns, eller hur? Tänk då på att den här rasen är förbjuden på många ställen, och att många ivrar för ett rasförbud i Sverige också. Har vi verkligen råd att göra oss av med någon enda ras? Och vilken ras ska vi förbjuda sen?

American Pitbull
There is no middle ground.
You either smile or cringe, respect or fear, love or hate.
American Pitbull.
You feel something.
There is no middle ground.
(J Frey i "American Pitbull"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela