Pelleskop-livet

Minsta gemensamma nämnaren

Publicerad 2008-04-25 19:40:27 i Allmänt

Hundpromenaderna brukar delas upp, två hundar här och tre hundar där och en hund här osv. Men Tigger är så gott som alltid med eftersom a) han är en duracellkanin och b) han behöver trimma figuren. Jag är förstås också alltid med, men eftersom Tigger är mindre än jag (något) så är han: MINSTA GEMENSAMMA NÄMNAREN.

image464

Lunchpromenad

Publicerad 2008-04-21 13:23:58 i Allmänt

Inte alls fleeceväder idag - i synnerhet som jag kände mig manad att sprinta efter Ying i värsta OS-tempot (100 m), över grästuvor o små bäckar, för att tillhålla honom att när jag säger KOM så menar jag - ja, ni vet. I alla fall inte "spring o jaga rådjur du, gör det för all del". Han såg rätt häpen ut när en matte med illrött ansikte gensköt honom i en kurva och sa en massa fula saker. Men det verkar ha gått upp en talgdank, vi får se hur snart den slockar.

image552

image553
Jazz hittar nåt snusk - låter det bekant?

image554
Platsliggning i grupp kan vi träna alldeles ensamma. Ying är den svaga länken, men nu kan han ligga nästan en minut med matte runt 10 m bort. Det har tagit tid att komma så långt!

image555
Varmt, tycker Jazznik.

image556

- Aha, är det så här du  menar med "kom"!

image557

Alla fick träna litet linförighet och alla tycker att det är en skojig lek.


The Office

Publicerad 2008-04-21 10:30:50 i Allmänt

Ute är det strålande vårväder och här sitter vi instängda på kontoret. Tråååkigt! tycker alla utom Ying, för han gillar att jobba - på sitt sätt. Dessutom är det väldigt svalt här på förmiddagen och den gode herrn har litet problem med att acklimatisera sig till vårvädret.

image549

Ying jobbar. Funderar nog på synonymer.

image550

Tigger jobbar. Med att hitta på olika sätt att visa sitt missnöje på. "Varför ska man ha en hund om den aldrig, aldrig NÅNSIN får göra NÅNTING kul över huvud taget?!"

Nån som inte har jobbat på länge är uppenbarligen kontorsstäderskan, tur att hon inte får nån lön heller.

image551

Då får vi väl roa oss själva då!

Oj så lätt det är att koncentrera sig med ett sånt alligatorbo vid fötterna!

Vår

Publicerad 2008-04-18 19:32:39 i Allmänt

Idag har jag sett följande vårtecken:
a) Foppatofflor i flera grälla färger
b) blanka motorcyklar
c) gubbtjyvar i nercabbat - nollkamningen for all världens väg.

Igår fick Tigger prova på cykelmotionering - det blev en tur till klubben, sen träning, sen cykling hem.
Idag fick Ying göra sammaledes, han var först litet misstänksam mot min fina blåbärshoj men sen gick det bra. Och undan!

På kvällningen tog jag Tigger till närmsta badstrand - ere vår så ere!

image536

image537

image538

Vattenapportering och dykning är bara BÄST! Visst har han blivit smärtare, förresten? (Titta blott på hans figur - smärt och smidig eller hur? Parafras på känd Sickan Carlsson-schlager. Sickan är bäst!)

image539

image540

image541

image542

Pudding-fnatt

image543

Hmm, skumt...

image544

Vauauauau! Vau! Boff!

image545

Så där ja. Där fick dom.

Sen åkte vi hem. Där låg Ying och Peppar som vanligt och delade på en tennisboll.

image546

image547

Olle satt under köksbordet och såg ljuv ut. Han ska åka hem/bort (till Värmland) på söndag och vill ge oss massor med fina minnen.

image548

Torsdag eftermiddag.

Publicerad 2008-04-17 17:58:13 i Allmänt

Soligt men blåsigt och kallt. Litet tjafs i trädgården som är SÅÅÅ full med delar av äppel- och andra träd samt rent ut sagt skräp.
image529


image530

I stället för penséer.

image531

Mycket många pinnar, svårt att välja. Och svårt att vakta!

image532

Gräsätare.

image533

image534

Peppar och Tigger delar på en Tiger. (Så här ska man göra med allt tigeraktigt, säger Peppar)

image535

Moto-Guzzi (Rrrr-rrr-grrr!)

I söndags (jojo, så dags, det!)

Publicerad 2008-04-17 17:51:50 i Allmänt

I söndags vaknade jag med en snilleblixt i mitt huvud: vi skulle ta en promenad på 2 1/2 mil!! Hussen tillfrågades om han kunde skjutsa oss till punkt A (4 mil bort) och sen hämta oss vid punkt B. Motvilligt sa han att han väl kunde det då, med min lortbil. Fast min lortbil startade inte så vi fick ta husses fina stadsbil. I väg kom vi i alla fall. Mellanbarnet o jag och fyra hundar, Peppar bedömdes vara för liten. Ying o Jazz hade jag i expanderkoppel fästade i hundförarbälte, vilket raskt höll på att bli min död i terrängen och med viltvittring. Tigger höll på att bli galen för att det porlade och kluckade överallt och han kände att han ville  i, i, iiii! Tralala. Till slut kom vi i alla fram till en liten strand, typ - viltvårdarna bands fast och Tigger släpptes i full frihet.

image524

image525

image526

Aaaah, härligt uppfriskande!


image527

image528

Olle tigger mattes matsäck. Och blir förstås försedd.


I alla fall - promenaden blev typ 4 timmar och när husse kom med bilen för att hämta upp oss blev alla i hela flocken, oavsett antal ben, så glada! Sen orkade vi inget mer på hela dan.

Bra saker från Kina

Publicerad 2008-04-16 13:41:22 i Allmänt

Den där helgen i mars, när det var utställningsträning, fick vi kärkommet besök av Lotta o Ancho (som är en sorts peppar, märkligt nog). Anchos flocksyster är Dimple som är Yings halvstorayster och gärna vill sätta Ying på plats. Ancho är en bättre sort, tyckte Ying (i synnerhet som hon just hade slutat, eller inte riktigt slutat, löpa).
image516

image517

Ancho har svart mask, men annars är hon mycket mer lik Ying än vad Dimple är (det är Dimple som ser ut som en Berglin-gubbe). Till och med öronen är lika Yings - krylliga!

image518

image519

image520image522

Ansjovisen är bara sisådär 10 månader än (jämgammal med Peppar), därför rangligheten och de myckna ryggrynkorna, hon blir nog ett mer stabilt fruntimmer med tiden. På söndag kan man se henne live i Västerås, på utställning i Rocklundahallen. Vi håller tummarna!

Mer om Ancho och Dimple kan man hitta HÄR.

Skrämskott

Publicerad 2008-04-15 23:01:39 i Allmänt

Idag tog jag Yingisen med till träningsgruppen; det blev inte sök som jag trodde utan spår. -Hmmm.... tänkte matten, undras vilket humör min lille luddboll är på idag. Medan jag lade ett 600 m 2-vinkelspår med 9 apporter till Lone och Chleo så lade Lone ett ca 100 m, med bara en slut-trasa åt mig och Ying. Efter en timmes väntan med fika och allmän socialisering av Ying (nu klättrar han på folk och tigger! Men jag är bara glad) var det dags att gripa sig verket an. Och idag var tjingtjong-kinaman på sånt humör att han lekte polishunden Rex, eller nåt: fäste direkt i spåret, gick noggrant och lågt, i precis lagom tempo, närapå i spårkärnan och dessutom - han markerade snitslarna! Han som inte ens har tränat på att markera nåt i spår! I alla fall - så långt var dagen bara uppåt.
Men SEN - sen kom Lone och berättade att Chleo hade fått eld i baken i sista vinkeln och dragit iväg; Lone som höll på att plocka snitseln hade helt enkelt tappat linan och puts väck var hunden! Med sele och lina - INTE bra. Nå, vi var väl en 10-12 stycken i gruppen och vi drog igång med skallgång direkt, med och utan hundar, i den mest bedrövliga terräng - snårigt och snärjigt och kärrigt och fullt med fästingar och jag vet inte vad. Halvtolv ungefär började vi vårt sökande och kvart över tre kändes det ganska hopplöst, men det var bara att kneta på. Hungriga och törstiga var vi också - hundarna kunde dricka ur diken och kärr, men så långt ville vi tvåbeningar inte sträcka oss. DÅ fick vi bud om att Chleo var hittad! En i kedjan hade gått nästan precis på henne, hon satt mycket riktigt ordentligt fast, alldeles stilla och knäpptyst. Alla samlades omedelbums vid bilarna och inväntade dagens hjältar; sen stod vi där i en ring och blickade nästan religiöst på en liten skruttig bordercollietik som till slut hade gjort alla så glada. Och hon studsade runt och tiggde godis som aldrig förr - och det var ingen alls som var knusslig med den varan! Efter nästan 7 timmar i skogen, i stället för 3 som var planerat, var det en ganska trött Ying med matte som åkte hem, där vi fick lunch och sen kröp ikull och slocknade! Mest av lättnad kanske. I alla fall så innebär detta att jag nu har rätt mycket arbetsdag kvar, men det kan det vara värt nu när jag vet att en viss liten hundskrutta är hemma hos matte och inte ensam ute i stora skogen. Och gissa om jag tänker hålla hårt i spårlinor i fortsättningen!

Världens bästa ådal!

Publicerad 2008-04-14 15:38:19 i Allmänt

I fredags lyxade praktikanten och jag till det med en utflykt till världens bästa ådal. Inte en kotte var där, inte ens några får, så hundarna fick sin fulla frihet över oändliga mängder lutande plan. När vi kom hem satt Tigger och slokade högst betänkligt - han erfor en alldeles ny och märklig känsla: trött i kroppen! Själv höll jag på att dö flera gånger om i uppförsbackarna.

image505

Olle flyyyger uppför backarna, Ying tar det lite piano.

image506

Pust och snörvel.

image507

image508

image509

Bollkallar.

image510

Fritt fram!

image511

image512

När Tigger hör ljudet av ett vattendrag blir han alldeles vimsig, ungefär som Jazz när han känner vittring av vilt.

image513
Litet djur i uppförsbacke.

image514

Pusta litet.

image515

Herre på täppan. Passarebara!

Mycket att stå i!

Publicerad 2008-04-14 15:27:23 i Allmänt

De e mycke nu, som det heter - hundumgänge får gå före hundskriverier på den lilla fritid som finns. Alla befinner sig i högönskelig välmåga och mellersta barnet har varit hemma i tre veckor med sin lill-Olle. Pojkarna är tämligen snälla mot varandra; Jazz och Olle fräser litet åt "glinen" ibland och Peppar är förstås en lymmel i största allmänhet, men inga allvarligare kontroverser har förekommit.
En dag gav vi oss ut på bäverjakt, med tämligen småttiga resultat:

image499

Pinnar med uppenbara gnagspår, alltid något.

image500

Vår egen lilla beevurr hade vi förstås också med oss - hans främsta uppgift är visst att städa alla vattendrag.

Allmän lubbning har förstås också förekommit. En kväll fick hussen följa med och titta på busarna, han hade aldrig sett Peppar i full frihet (annat än hemma i trädgården förstås, men där hämmas hans acceleration av äppelträd och slikt). "- Men tänk om de smiter?!" sa hussen förskräckt. Sssss, jag håller dem väl inte fångna heller!

image501

image502

En annan gång tog vi med hela styrkan för uppletandeträning. Peppar var duktig ibland och oduktig ibland - som sig bör i hans ålder (10 månader nu, stora karln tycker han själv. J*vla småunge tycker Jazz). Den här gången var Ying rena experten ! Man vet aldrig med honom, ibland är det tävlingsklass på det han gör, ibland är det rena särskolan.
image503

Peppars viktigaste träning den gången var i alla fall att sitta bunden vid ett träd och vänta, utan att skrika tills polisen kommer. GANSKA duktig var han, med tanke på hur han KAN låta när han riktigt tar i!

image504

För övrigt har Tigger börjat på nybörjarkurs i agility, han vill helst krypa under vartannat hinder och hoppa vartannat - lite bootcamp, så där. Jazz har börjat på tävlingskurs i agility, det vi tränar på mest är att kampa om saker, för att få upp intensiteten och kunna använda kamp som belöning. Himlar, vad vi blir trötta! Först ville han inte ens titta på råttan Roffe som jag tycker att vi kan slåss om, men häromkvällen höll han i och ruskade riktigt bra. Sen gick han omedelbart och slängde sig på en madrass, utsträckt på sidan med alla fyra benen rätt ut...
Peppar ska ställas ut i helgen och Yingis pingis ska förhoppningsvis ut i skogen på sökträning i morgon. Full rulle som vanligt, alltså!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela