Pelleskop-livet

Hur kan det vara så kallt?!

Publicerad 2013-11-29 20:55:54 i Allmänt

Kan det vara så att vi har blivit bortskämda av förra årets mildvinter och den snälla starten på denna vinter? På eftermiddagspromenaden frös jag så jag blev stel om hela mig, trots långkalsonger och fleece och Arrak-jacka och mössa och hela konkarongen. Minst tio minus trodde jag det var - döm om min förvåning när termometern envisades med -1!!! Jag har uppenbarligen blivit förvekligad.
 
Idag har jag äntligen varit och hämtat färskfoder åt hundarna, så de fick hälften sånt och hälften torrfoder till middagen. De satte nytt hastighetsrekord i ätning och jag hoppas bara att deras små dumma magar inte tänker reagera på kostväxlingen. När jag röjde i frysen för att skapa plats hittade jag dessutom en hel massa märgben; inte bara alla älgdito som jag fick utan även en massa nötben, så hundarna kan se fram emot en smaklig weekend. Själv fick jag nåt hjärnsläpp och beordrade maken att köpa ischoklad åt mig - jag som inte ens tycker om choklad... Men flera bitar slank ner och nu känner jag mig rätt illamående. Konstigt vad som kan komma över en ibland!
 
 
På morgonpromenaden hade jag med den lilla gröna ekorren som Tigger och Betty sprang ikapp om. Ibland fick Betty nej-kommando så att Tigg skulle kunna springa och ta ekorren utan att riskera värsta sortens football-tackling. Då tjurade Betty och gnölade om orättvist! och dumma mamma!. Förstås.
 
 
 
 
Hon är inte stor inte, våran staffa.
 
Och Jazz vägrar att gå ut utan kofta. Eller om sanningen skall fram: han vägrar att gå ut även MED kofta, men jag tvingar honom.
 
 
På kvällspromenaden blev det i alla fall bara Ying och Tigg som fick följa med - jag orkade inte lyssna på fryslortarnas pip. Betty klarar den rysansvärda kölden (alltså minus en) bra så länge det är något så när ljust, men är det BÅDE mörkt och "kallt" så slänger hon åt mig såna blickar att jag tror jag kommer att bli mördad i min säng. Och sånt är inte gott för nattsömnen.
 
 

Beroendeproblematik

Publicerad 2013-11-29 10:26:55 i Allmänt

Igår ramlade dagen på i sedvanligt tempo - ut med hundar, läsaläsaläsa (sånt som att förstå eller komma ihåg står sällan på agendan), samt - tadaaa! - börja adventsfixa.
 
Förra senhösten tänkte jag ju att jag skulle sluta vara Grinchen och hata jul och i stället liksom go all in - fixa och dona och liksom ta till mig hela julen. Det gick rätt så bra - fram till stora stjärnsmällen (ont i magen hela långa hösten som blev fullblown blindtarmsinflammation fr.o.m. julaftonsmorgonen och sen hospitalisering till halva januari). Därmed blev jag på något sätt snuvad på själva kulmen av juleriet, och det förefaller ha kullkastat hela julparadigmet i min världsuppfattning - i år tycker jag det skall bli kul med jul!! (Obs! Inte om jag hamnar på sjukhus.) Så igår satte jag upp elljusstakar och stjärnor och la på några juldukar och den sortens.
 
 
Ett par påsar saffran har jag hittat som blev liggandes förra året så jag lurar på att baka något som luktar så där riktigt jul. Synd att jag avskyr smaken av glögg, för det luktar så väldigt gott. Kanske finns det glögg-doftspray?
 
Hundpromenader hanns förstås också med - det var fem grader varmt men ändå isandes kallt för det blåste snålt. Solen sken och det var vackert som i en saga, men i skogen hamnade vi i bakhasorna på en älg och hela järngänget gjorde sitt yttersta för att släpa mig över stock och sten i onödigt rask takt. Inte ofta önskar jag mig en tyngre kropp, men vid såna där tillfällen vore det inte helt fel.
 
Och så vart det kväll och det vart mörkt och det vart kl. 20.20 och jag tänkte: -Men hoppsan, jag skulle ju springa också! Men så tänkte jag att det var för sent och för kallt och för mörkt så det struntar jag i. Problemet är bara det att när den där tanken på spring har landat i mitt lilla runda huvud så får jag liksom ingen ro i kroppen för än jag faktiskt byter om och ger mig ut, så det var bara att dra på sig hela stället, ladda öronen med springlistan och dra iväg. Och då var det så BRA!!! Det är ju det där med mig och runners high - som de flesta för nöta MIL för att nå; jag behöver bara femhundra meter om läget är rätt, sen är jag hög som ett höghus och jag är säker på att det lyser och sprakar om mig för att jag mår så bra.Så det blev en låååång tur som kom att innefatta såväl luft-trumning som glada skuttpiruetter. Tur att det var både mörkt och sent, för jag hade stan för mig själv, liksom.
'
I alla fall - visst liknar det väl ett kemiskt beroende? Först får jag ingen ro i kroppen förrän jag får en dosis drog, sen blir jag alldeles uppåt och inte riktigt tillräknelig. Egentligen är det rätt kusligt. Förrut när jag drack för mycket kaffe och märkte att jag fick ont i huvudet om jag slarvade med intaget en dag, då blev jag så ilsken så jag raskt slutade med kaffe helt och hållet - ska jag kanske sluta springa nu? Usch. Nu blev det svårt.
 
En annan svår sak är att skriva mail på franska till sin kanadensiske handledare. Brrr. Franska kommer jag nog aldrig att bli beroende av.
 
Tigger är däremot beroende av att stjäla saker.
 
 
 

Det drar ihop sig.

Publicerad 2013-11-27 11:37:55 i Allmänt

Nu har jag 3 1/2 dag kvar på praktikperioden - alltså tre ruskiga tillfällen då jag måste häva mig ur sängen mot alla naturlagar. Brrr. När jag väl kommer till skolan har jag redan varit uppe så länge så det känns som läggdags, ungefär.
Och innan jag kommer iväg till skolan har hundarna nästan hungrat ihjäl påstår de. Mellanbarnet är ännu så länge hemma och så snart jag har hunnit utom dörren utfodrar hon bastarderna och sedan somnar de och sover som grisar nästan tills de blir väckta. De är inte heller vana vid tidiga morgnar. Men i alla fall gör detta arrangemang att de blänger grinigt på mig under hela morgonkaffestunden, ett innerligt "dra åt helskotta" ligger i luften och jag känner mig verkligen som en gammal ost som har börjat lukta. Odjur!
 
Några dagar har det varit jättejättekallt - för att vara denna vinter. En morgon var det minus sex grader, då byltade jag på mig med långkalsonger och långärmad undertröja, värstingskogsmullebrallor, massor av lager fleece samt dunjacka, mössa, vantar, sjal. Jag kunde knappt röra mig och innan jag hade hunnit ett kvarter ens var jag varm så det pyste om mig. Minus sex är inte riktig fimbulvinter, ändå.
Imorse var det 5 grader varmt, jippie, då är livet enklare. Men halt var det, så jag nästan for på postamentet ett par gånger. Rätt praktiskt ändå att ta den där morgonpromenaden, för det är så mycket bättre att upptäcka snorhalka när man är fotburen än när man är bilburen.
 
I morgon eller på fredag skall jag äntligen köpa hem färskfoder till mickaboerna; jag är så glad att det finns ett lager alldeles i närheten nu så jag inte behöver ta upp HELA frysen med hundmat utan kan köpa hem lagom för ett par veckor bara (tidigare var jag tvungen att köpa för 7-8 veckor. Eller förstås handla i pytteförpackningar på Arken Zoo, men då kan man faktiskt lika gärna utfodra gänget med oxfilé, om man ser till priset alltså).
 
I helgen var Äldsta Barnet hemma och Tigger hedrade henne genom att avlusa henne grundligt så fort de umgicks. Naggnaggnagg med framtänderna; det gjorde visst ganska ont men det är ju alltid skönt att bli av med sina löss. Förstår inte var han fick det ifrån för så har han aldrig gjort tidigare. Men sedan dess har han faktiskt naggat mig också vid ett par tillfällen. Undrar om det verkligen är så illa att jag faktiskt HAR löss? Fasts - på smalbenen?
 
På söndag är det dags för hundmötesträning igen - få se om jag kommer ihåg det den här gången och inte måste göra världens brandkårsutryckning igen...
 
 
Här är JAG, med gympasalen i bakgrunden,.
 
 
Ett sånt märkligt hus som finns i närheten. Enligt inhämtad information är det ett gammalt skjutshåll med anor från 1600-talet. Inte renoverat sedan dess heller, efter vad det verkar.
 
 
 
Morgonpromenad eller kvällspromenad - kif-kif, liksom.
 

Mogen eller senil, det är frågan.

Publicerad 2013-11-23 11:06:15 i O-hundigt

Med tilltagande ålder har jag på åtminstone några enstaka områden mognat. Såsom exempelvis i möss-frågan: nu för tiden gör jag i tveksamma fall hellre valet att bära mössa (porter un bonnet) än att lämna den hemma. Det känns liksom tryggt och ombonat att ha  nåt på huvudet. Faktum är att man ibland finner mig i hemmet, bänkad i arbetsrummet, med öronen grundligt omslutna av huvudbonad.Kors!
 
Så långt är allt gott och väl, men det är sen det blir tveksamt. För bråttom är det ju alltid när jag skall ut, och nån mössa ligger alltid och skräpar på hallbyrån och då blir det den jag apterar. Med litet olika resultat.
Ibland ser jag väldigt mycket ut som nån muckla
 
ibland faktiskt som Pettson själv
 
 
Ibland som herr Kantarell i nån nid-version
 
 
 
eller som en murka
 
 
Förresten är det synd att inte "topp-murkla" kan användas på samma sätt som "topp-snäcka".
 
Jag har en särskild springmössa som inte är av denna världen, i den ser jag faktiskt precis på pricken ut som en allmänfarlig fast glad blådåre, en i sanning rar planta.
 
Hur som helst - jag drar på mig den funna huvudbonaden, hur den än må vara beskaffad, och så skrattar jag så jag skriker och kiknar om vart annat (och kommer på att jag måste gå på toa innan jag går ut, vilket är en god sak). Förefintliga barn vet inte om de skall skratta eller gråta men brukar till slut falla till föga inför min faktiskt ohyggligt komiska apparition och så skrattar vi i kapp tills tårarna sprutar.
 
Men sedan fastnar skrattet i halsen på barnongarna, för det är då jag säger: Nej, nu MÅSTE jag gå ut! och så gör jag det. Med mössan fortfarande på skulten!!!
 

För det är alltså numera så att varm-om-öronen har oändligt försteg framför all form av image osv. så jag går ut och ser precis lika lustig ut som jag gjorde inne, då när vi höll på att skratta ihjäl oss. Pinsamt, javisst - men är det moget eller ett tecken på tilltagande senilitet?
 
Igår t.ex. tog jag en mössa och sa misslynt till den tillstädsvarande mellandottern: -Det står WARP på min mössa, varför står det WARP på min mössa?!! och dottern svarade: -Det är nåt märke. Ett ganska hippt märke tror jag. Sen drog jag på mig mössan och vi fnissade glatt - hipp, my ass! som man skulle kunna säga.
 
Och sen gick jag ut.
 
 
Jepp, hipp.
 
 

Det allmänpolitiska läget på det in- och utrikiska planet

Publicerad 2013-11-21 14:39:00 i Allmänt

Alltså: lägesrapport.
 
Jag har nu två små veckor kvar på min praktik, alltså totalt sex dagar på skolan. Det skall a) bli skönt att slippa tillbringa dagar hemifrån och kunna fokusera mer på själva pluggandet b) bli tråkigt att sitta hemma och uggla med böcker och skriverier.
Så kan det vara - aldrig är man nöjd.
 
I alla fall går det bra för mig på praktiken, ingen risk att bli underkänd i det praktiska momentet vilket förstås är en lättnad. Tänk om jag hade varit totalgenomusel, världens sämsta lärarämne!!!
 
Hundarna trivs gott med att jag är borta - efter äckliga morgonpromenaden är de så trötta så de är yra i sina små bollar och glatt somnar om och snusar flera timmar. Dessbättre är ju mellanbarnet hemma på mellanlandning ännu en dryg vecka innan hon flyttar till Peking, så de slipper vara ämsamma. Därmed är de helt nöjda, och slipper ut i trädgården någon gång mitt på dagen för allmän rastning. Sedan vill de helst sova igen.
Egentligen tror jag att hundar är som björnar och vill gå i ide. I synnerhet Betty...
 
Häromkvällen tog jag fram barnleksakskonen:
 
 
som emellertid är något mindre tjusig än ovanstående - ingen finess med den översta ringen och betydligt mera bitmärken. Det var säkert ÅR sedan Tigg fick leka med den, men han kom ihåg precis vad han skulle göra och trädde fint upp ringarna på själva konen.
Så småningom fick Betty prova och hon hade visst sett och lärt, för hon visste precis. Exaktheten var något mindre, förstås, men viljan kan man inte klaga på. Ying hjälpte också till litet, men sen bestämde han att det var roligare att lyfta själva konen och buffa på mig med den. Han är något av en innovatör, är han.
 
Och apropå ide - Jazz har man icke mycket bestyr med så här års. Han fryser både ute och inne och tycker att i princip allting är onödigt. Med undantag för att ligga under ett täcke, helst med människosällskap, eller sitta i någons knä och bli ömkad samt matad med godis. Jodå, jag vet hur det känns.
 
 
Själv är jag av den åsikten att november - obs: barmarksnovember - är värre inifrån än ute. Alltså - sitter jag inne och tittar ut genom fönstret vill jag hellre dö än gå ut (nästan), men när jag väl är ute är det faktiskt vackert på alla sätt. Tänk att det finns så många nyanser av brunt! Och så länge det inte kryper under noll så känns luften så väldigt välgörande, faktiskt.
 
Samt det där med plöjda åkrar o den sortens - hela min genbank jublar, liksom.
 
Och så en sak till: på lördag, DÅ är det äntligen dags för vinterstudion!!!! Missa inte!!

Usch.

Publicerad 2013-11-21 11:29:05 i Ying

I natt vaknade jag av en vibration.
Och nån good vibration var det sannerligen inte tal om, det var Ying som hade feber. Kvickt ner efter en halv bamyl som jag trattade i hans gap - han är så innerligt snäll och medgörlig, tokkinesen - och en halvtimme senare var sängen icke-vibrerande igen.
Men usch. Själv liksom vibrerar jag fortfarande, av ovilja.
Idag mår Ying - peppar, peppar - bra, är kanske litet trött bara. Vi har inte varit ute och gått än, för det regnar och blåser, utan har nöjt oss med trädgårdsrastning. Han åt ordentligt i morse och är ganska busig, fast inte riktigt så busig som i vanliga fall. Å andra sidan är det förmiddag ännu och hans bästa bustid är sen eftermiddag.
Just  nu ligger han och sover djuuuuupt här i arbetsrummet, snarkar och snusar och rör sig dessemellan mellan sin improviserade hundbädd (vojlock och två filtar) under mitt skrivbord och bara golvet framför bokhyllorna på vanligt sätt.
Men i mig liksom kliar det av obehag. Lille Ying.
 
 
 

Ögonbrynslyft

Publicerad 2013-11-20 06:54:35 i Allmänt

Det är anmärkningsvärt många cyklister ute kl 6 au matin. Och närapå ingen enda av dessa nyttjar cykellyse. Rent evolutionärt borde det väl ske en självsållning bland dessa? I synnerhet som det förefaller föreligga allmän amnesti quant à hastighetsbegränsningar för motorfordon. Och det dessutom är ruskigt halt.

I morgon kanske det, till följd av ovanstående, inte är en enda lyslös cyklist ute! 
Men det får nån annan kolla upp för i morgon tar vi sovmorgon. Äntligen!

Fatiguée, plus fatiguée, la plus fatiguée

Publicerad 2013-11-19 11:27:29 i Allmänt

Trött, tröttare, tröttast - det är jag det!
På morgnarna vill jag bara dö, men efter en rask promenad är jag piggare. Då slår jag mig ned med min frukost och efter tio minuter är jag återigen så trött så jag bara vill dö. Eller i alla fall dra nåt gammalt över mig och somna om. Helgerna går så fort så det säger bara poff! och bildas liksom ett litet stoftmoln av dem.
 
Prio ett på torsdag-söndag är: utomhus i dagsljus! Måndag till onsdag är det nämligen mörkt hela tiden - morgonpromenaden är becksvart och kvällspromenaden svartare ändå. Igår kom jag hem halvfyra och drog ut med gänget direkt (jo det låter det: drog ut med gänget. På stan, liksom. Med ölburkar, kanske) och tänkte att vi skulle gå i litet natur. Sagt och gjort, men det blev mera snava och slira runt i natur för alldeles omgående var det mörkt som i en tillknuten säck och vi var långt ute i nåt moras, i vanlig ordning. Tur att hundarna vet hur man skall gå, annars hade jag inte suttit här i civilisationen (den någorlunda) nu, utan snarare legat i något gudsförgätet dike, med ett eller annat brutet ben.
 
I söndags var det i alla fall dags för en hundmötesträning - en hundkursanordnare i environgerna anordnade och jag hängde på. Kl. tio var det samling på en parkering kilometern bort - klockan tio i tio låg jag fortfarande till sängs, men vi hann!
 
Äntligen har jag fått ut bästa hundburen från kära bilen och in i makens gubbil (alltså den som rullar, vilket min kära bil inte gör), det känns skönt att ha hundarna tryggare transporterade. I söndags var det Ying och Tigg som blev transporterade,dit bort till hundmötesträningsbegynnelsen.
 
Ungefär 50 hundar dök upp och vi tog en rask promenad bort till sommarens Venice Beach, numera geggamojjapromenaden längs leriga ån. Ying var galen, Tigg var litet galen men mera girig och skötte sig därmed bättre.
 
 
Jag hittade oss på ett hörn av en bild på facebook, syns det att det är vi?
 
Dryga timmen tränade vi, sen tog vi en liten egen sväng.
 
 
Tigger satte skräck i några änder och krävde att bli kallad T Rex resten av dagen. Eller kanske Tigg Rex.
 
 
Ying knäpper av öronen när jag vill något.
 
 
Från träningspromenaden:
 
 
Och på kvällen tog jag Bettina med mig och sprang skogsintervaller. Varannan söndag springer jag intervaller, varannan backar. Det enda riktigt trevliga med intervallspringningen är att det känns som semester sen när jag får springa backar. Men Betty var i fin form och hade kul. Dessutom gjorde jag ett avbrott på mitten, i mörka skogen, och gjorde ett litet snabb-uppletande av medhavd leksak. Bettan var jätteduktig - både på att leta och, faktiskt, på att komma in med grejen (vilket inte alltid är fallet).
 
Bild från i lördags, på söndagsspringningen var det redan för mörkt för att fotografera.
 
Vad övrigt är är skola. Skolan som jag är elev i och skolan som jag leker lärare i. Jag kan konstatera att det är betydligt roligare att vara lärare än att vara elev just nu. Mina lärare överöser mig med idiotiska uppgifter som skall klämmas in och hinnas med på något sätt. Det braiga med det är att jag till fullo förstår de purkna uppsyner som möter mig när jag aviserar veckans läxa i skolan som jag leker lärare i. Det dåliga är att mina läxförhör (alltså de som mina lärare håller med mig) går betydligt sämre än mina elevers (alltså de förhör som jag utsätter eleverna för). Förtydligande: både eleverna och jag sköter oss bättre på de förhör i vilka jag medverkar som lärare än på dem i vilka jag är elev. Motvillig elev. Skoltrött, sturig elev.
 
Jag är nog för gammal för det här!
 

Dum och dummare

Publicerad 2013-11-10 21:01:12 i Betty

Igår kväll gjorde jag ett litet inomhusuppletande åt Tigger och Ying. Två slankiga pipdjur, en leopardmönstrad plyschboll och en rosa virkad pryttel gömde jag.
Det är så lätt att låta Ying och Tigg göra saker samtidigt, för de bråkar inte och hänger inte i hasorna på varandra. Var och en för sig letar de, på varsitt sätt och med varsin uthållighet. Där alltså Tigger står för "en gång till, en gång till!" och Ying för "igen? nu får du hålla ordning på dina grejer!".
Jag tycker det är så konstigt att de kan veta VILKA prylar de skall leta efter, inne. I skogen fattar jag ju att det är sånt som luktar matte, men inomhus luktar väl allting som jag? Mellanbarnet säger att det är för att de letar efter det som har färskast vittring och jag antar att det stämmer, men visst är det fantastiskt ändå?
I alla fall blev det Jazzens och Bettys tur sen. Först tänkte jag låta dem jobba samtidigt, men Betty vägrade att leta så länge Jazz var med, så hon fick slinka iväg och Jazz hade turfen (bokrummet)  för sig själv.
Jazz kan också jobba! Han snor runt som ett troll och är ostoppbar - när han har hittat de grejer det är fråga om tar han litet andra grejer. En dammtrasa, en trådlös datormus, en bok ur bokhyllan - tills jag handgripligen stoppar honom. Och stoppar honom i buren och låter det bli lilla Bettans tur.
 
Hej och hå, nu blev det stopp i maskineriet. Bettys ögon är stora och runda och speglar en total tomhet. -Vadå? säger Betty. -Hurdå? Varför då? och när jag har svarat på alla de frågorna är det dags för -Vadå? igen. Jag blev helt enkelt nödgad att tala om för henne att hon är litet korkad. Eller mycket. Men till slut så, till slut var alla grejerna inlämnade, även om det var jag som letade mest (men Betty som åt mest belöningsgodis).
 
Fast idag, då var det dags för backspringning. Igår sprang jag långpass och det gick så räligt så jag skall skämmas hela veckan, men idag var det alltså dags för backpass. Och då fick lilla B hänga med.
Och när vi för åttonde gången rände upp för samma långa, sega backe då muttrade Betty: -Vem är det som är korkad nu? och det var ju en ganska relevant fråga.
 
Betty och jag är ett par dumb broads, det är bara att inse. (Fast jag är bättre på franska än hon. Och hon är bättre på att ränna efter bollar än jag.)
 
 

Allmänna slampa-dagen

Publicerad 2013-11-06 09:12:00 i Allmänt

Jag undrar om det finns någon allmän slampa-dag proklamerad här ute på landsbygden - i alla fall höll det nästan på att bli en idag. Åtminstone för min del, eftersom jag var precis på vippen att glömma att det borde vara en kjol ovanpå underkjolen också. Det är ju nämligen så att när vanligt folk, alltså folk utan en bunt mickisar att rasta, klär sig för dagens vedermödor så går det från nattsärk till vad man nu arbetar i. För min del går det däremot från nattsärk till jeans och en massa fleece och kängor och täckjacka med dunjacka över, därifrån till avpaltning av plagg efter plagg, samtidigt som jag liksom paltar på mig nytt, mera salongsfähigt töj. Och då KAN det hitta på att hända att det uppstår nån bugg i systemet. Så att jag alltså nästan ger mig av i halvklätt tillstånd. Faran avvärjdes dock i sista stund, och jag är fortfarande ett ärbart fruntimmer.
 
I morse kunde jag ta hela ligan på samtidig promenad - Jazz som är en gammal snuskgubbe är fortfarande en aning efterhängsen, men Betty vet att fräsa ifrån sig. Hade hon en stadig handväska skulle hon nyttja den som slunga mot Jazzen, det vore en fröjd att skåda. Det är faktiskt ganska mycket av Julia Caesar över henne, vilket inte alls är dumt. Ibland känner jag att det är en hel del Julia C över mig också!
 
 
JULIA
 
 
BETTY
 
För övrigt fick Ying litet kontakt med verkligheten idag - efter Tiggerns Vådliga Äventyr förra veckan (närapå överkören) har jag betslat hundarna med både halsband och sele och koppelhaken fästad i båda, och Ying noterade omgående att detta lade liksom sordin på kedjestrypets (yes, jag är OND!) verkan. Hence mattens flygande som jag-vet-inte-vad efter Ying när han bestämmer sig för att kolla närmare på något. I alla fall - så kan man inte ha det, så idag lossade jag kopplet från selen och satte det i enbart halsbandet. Ying for fram på sedvanligt manér och HUJ! vad det rasslade till i kedjan, samt kändes i herrns hals! Resten av promenaden gick han och fnös så där så man kommer att tänka på en serietidningstjur som främställes med luftpustar ur näsborrarna (nosborrarna? mulborrarna?).
 
Fast Ying är liksom mera putt än riktigt vrång. Fnyset är dock detsamma.
Men ordentligt gick han, och jag slapp flänga och slänga.
 
Nu måste jag göra nytta. Tjing!
 

Il pleut.

Publicerad 2013-11-05 11:08:40 i Allmänt

Igår var vi trött-trötta hela familjen - maken stöp i soffan så snart han hade kommit hem, mellanbarnet drog sig tillbaka till sin gabberåb och lilla minstingen kom visserligen hem okristligt sent från skolan (halvsju) men  isen somnade hon ganska omgående i en annan soffa - fast först hade hon förstås gjort en massa skoljobb, i vanlig ordning.
Med andra ord - JAG var den piggaste igår kväll, när hände det senast?! Jag höll mig minsann upprätt ända till kl. 21.50 och sen läste jag en dryg halvtimme innan jag släckte och slocknade. Och SOM jag sov sedan - vaknade först 5.15 och då var jag övertygad om att klockan var så där 2 och att det fanns massor av sovtid kvar. Sicken besvikelse...
 
Inte blev det roligare när jag fick klä mig i aderton lager fleece samt en regnkappa och släpa ut småpojkarna i hällandes kallt regn. Brrr. Sen tog det tusen år ungefär att frottera alla grundligt - de bildar kö och Tigern springer hela tiden tillbaka och ställer sig i kön igen, för han får aldrig nog av handduksgnuggning. Fast värre laster kan man ju förstås ha.
 
För övrigt har det inrapporterats att Jazz inatt låg still och SOV hela natten hos minsta b - kanske är löperiet verkligen på väg bort, hoppas, hoppas!!
 
Vad övrigt är är grått, vått och sömnigt. Det är sju veckor till julafton. Risk föreligger för att fröken själv (alltså moi) kommer att somna på eftermiddagens franskalektion... -Väck mäj sänn! tänker jag säga till pupillerna i så fall!
 
För övrigt sportar jag idag tweedkjol, shetlandskofta och Clarksskor och känner mig ungefär som min egna gamla engelskalärare. Som var alldeles otroligt mossig redan då, på sent 1970-tal. Hoppsan. Jag har dessutom håret i knut, DET hade inte ens hon!! (Fast obs: hennes clarks var platta, mina är kilklackade. Obs, obs. alltså)

Urtrött

Publicerad 2013-11-04 20:39:33 i Allmänt

Efter en veckas höstlov borde jag väl vara pigg som en mört och allt sånt, eller hur? Icke sa nicke, jag känner mig som en urvriden trasa.
Delvis kanske för att jag sprang tabata-intervaller igår, vilket innebär full sprint som jag vet inte vad i 20 sekunder, sedan "vila"=stilla jogg i 10 sekunder. Åtta repetitioner på det, sedan en minuts gångvila, och så åtta gånger till, och ytterligare en gång. Tjugo sekunder låter ju inte så blodigt, men det ÄR det!! I synnerhet efteråt. I alla fall var det listigt av mig att lägga intervallerna på en söndag, eftersom jag tänkte att det finns en risk för att jag inte orkar springa så mycket ändå på mån-tis-ons (skoldagarna); och jag vet sedan tidigare att ett sånt där intervallpass brukar kräva (av en gammal kärring) 48 timmars ta-det-lugnt. Och faktum är att även om morgonpromenaden kändes "bra" (eller också var jag så upprörd över den tidiga timmen att jag inte märkte hur kroppen kändes) så var kroppen så slut under aftonens båda hundpromenader (två, eftersom Betty bara löper och löper och pojkarna INTE är hanterbara i hennes omedelbara närhet) att det kändes som jag ville lägga mig i ett dike och bara dö. Alltså - bara att skriva detta känns som en alltför stor fysisk ansträngning. Då är det illa.
 
Men även utan fysiska prestationer är det trötthet som gäller nu. Det är svart alltid, syns det mig, och det känns som läggdags klockan 18. Stora hundcirkusen gör mig inte det minsta piggare, men rimligen bör det börja avklinga nu och kanske ha nått normalläge till helgen. (Hårt hållna tummar på det!)
 
Och så allt detta som skall läsas och analyseras och bearbetas i skriftlig form - det når mig över skulten, känns det som. Jag borde ha gjort en massa av den sorten under höstlovet, men det kändes faktiskt som prio ett att bara SLÖA - även om jag hade jobbat som en oxe hela veckan så skulle jag ha varit tokstressad nu. Bättre då att bara ha vilat och haft det gott en vecka och vara tokstressad nu, anser jag.
 
''
 
Minns i november den ljuva september... Fast EGENTLIGEN gillar jag november, så länge det inte snöar och har sig.
 
 
 
 
 
 
Jag LÄNGTAR tills jag kan ha alla fyra i en knippa igen!
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela