Pelleskop-livet

Bildsvep

Publicerad 2007-12-19 21:13:26 i Allmänt

Det är kallt ute - runt minus 8 - o jag bliiiir så dyster. Hundarna blir trötta, vissa  blir iskna - nämligen Jazz som tror att nån har hittat på det här vädret som en personlig oförrätt mot honom. Men får han bara sitta i knä i soffan så är han god som guld igen.
image376
Peppar börjar bli stor, men inte särskilt förståndig. Han har väldigt bra päls för denna hundtyp och fryser inte särskilt lätt. Kanske beroende på att han aldrig nånsin tar det lugnt.

image377
Ska man ligga på golvet, nu?! undrar Jazz och suckar trött.

image378
Tigger har norpat en av sofforna. Känner sig STOR.
image379
Men upptäckte en alldeles bortglömd godis på golvet och måste raskt hoppa ner.

image380
Yings framtassar. Man får avbilda men helst inte klippa klor.

image381
Kamphundar.

image382
Blir litet trött ibland. Eller inte.

image383
Viskar troligen om mattens julklapp.

image384
S.k. promenad igår. Full rulle på buset. Ring på polisen!

image385
Jodå, Tigger är fortfarande i livet - så det hörs.

Stora Stockholm

Publicerad 2007-12-19 21:05:52 i Allmänt

Japp, vi hittade dit - i tid (tiiidigt!!) och i mörker. Lill-Olle och hans förare mellanbarnet skulle tävla i lydnad redan kl. 8! Ganska präktigt att göra sin inomhustävlingsdebut i A-hallen på Älvsjömässan; det vill till att man har gjort sin störningsträning - och det hade de! De tog sitt tredje förstapris, 179,5 poäng, en snygg andraplacering och - TADAAAA! - LP1.

image375

EN TRÖTT HJÄLTE


Tigerlilja gjorde debut i unghundsklassen, med sina 15 månader och två dagar. Det blev en slät etta men jättefin kritik (som följer, så snart jag har lokaliserat lappen) och en 3:e placering av 11 i klassen. Domaren knusslade inte med blå och gula band i kvalitetsbedömningen! Tigger skötte sig alldeles strålande, trots ljud o lukter o konstigt underlag. Förresten - det var ett evigt sprejande av hundtassar. Är det tillåtet numera? Varför välts det då fortfarande så många CocaColaburkar vid ringside?

Den lede förföraren

Publicerad 2007-12-13 16:40:00 i Allmänt

Mycket jobb, som sagt. Men vid lunchtid for jag till skogs med alla fyrbeningar samt äldsta barnet. Inte så tokigt, faktiskt, några minusgrader och litet snöpytt i luften. Sen hem, utfordring av alla hundar med färskfoder (huvva!) plus torrkulor, utfordring av mig med makens alldeles eminenta Boeuf Bourguignon (som har hållit mig vid liv hela veckan - rackarns vilket fynd han är, den mannen!) och sen raskt åter till skrivbordet. Var tanken, ja. Men efter motion o mat har Ying bara en enda önskan - vila middag! På mattens säng, med matten. Varje gång jag rörde mig i hallen for han förhoppningsfullt halvvägs upp i trappen, "mot sovrummet, matte!". Så Ok då, en liiiten stund kan jag ju vila och förresten ska ju minsta barnet strax skjutsas till ishallen, så jag börjar jobba när jag kommer hem igen. Men sen kom minsta barnet hem o hade sån huvudvärk så det bidde ingen träning (nej, hon har INTE lussevakat i natt. Hon är för katten bara 11 år!). Och då SOMNADE jag med huvudet på min sharpei, ungefär. Nu är klockan halvfem och gissa vilken yrvaken liten människa som har typ halva arbetsdagen kvar!

Apropå

Publicerad 2007-12-12 17:17:27 i Allmänt

Apropå att det är mycket nu - det var präxis den här nedra veckan (jobbjobbjobb, julbak o -fixning och så den förnicklade isuppvisningen som grädde på moset!) för tre år sen som jag måste bootas om med startkablar. Sen dess har jag fått lära mig att säga "hinner inte", "vill inte" och "senare, kanske". Det är en pågående process, men man lär så länge man lever, om man får vara i livet!

Mycke' nu!

Publicerad 2007-12-12 09:46:47 i Allmänt

Usch ja, massor med jobb o annat - och så mörkt nästan hela dagarna att fotografering endast med svårighet kan ske utan blixtljus. O med blixt ser resten ut som rena natta... Men i alla fall:
image366

Geggamojapromenad igår. Tigger är alltid med i svängarna!


image367
Ying också, om han syns i mörkret. Och missa inte Jazzen, i bakgrunden!

image368
Ett litet dopp är aldrig fel, så här till jul.

image369
De tre musketörerna. Varför har inte JAG så där söt rumpa?! Äsch, det är nog bara svansen som saknas.

image370
Trött.

image371
Tröttare.

image372
Tröttast, för de är två. Peppar tog en liten citypromenad (city, haha! ett tomt torg å nåra usla skyltfönster!) så han blev också allntes sliten.

image373
Tiggers rara men trötta framtassar.

Annars då?
Jo tack, Stora Stockholm i helgen så stackars Tigger står på deffningskost, typ. Och så massor med motion, men det gillar han. Fast både i lördags och i söndags tog vi 2-timmars powerwalkar - då märks det att lillherrn har små korta ben. Liiitet trött blev han allt!
Jazz går på fortsättningskurs i freestyle - men alla glada förhoppningar om att få se MIG konstra runt på nån sån tävling kan härmed glömmas. Jazzen är däremot duktig, kanske kan mellanbarnet ta sig an honom?
Ying tappar päls o ser maläten ut. Två gånger har vi varit ute o joggat, bara 2,5 km, men ändå! Rackarns vilket tempo vi får upp, Ying är världens bästa draghund - precis lagom draghjälp och inget lintrassel!!
Peppar har haft en liten släng av dålig mage - örk! Ingen riktig succé att hitta blöta elefanthögar här o där! Men nu verkar det (peppar, peppar - lustigkurre!) ha tagit sig.
Vi fortsätter med viltspårandet. Sist ösregnade det och halvstormade - Jazz vägrade att följa med så det blev bara Tigger som fick träna. Jag lade spåret över en öppen åker och sen vinkel upp i en skogsholme och en vinkel till upp i ett stenröse. Bara ett par hundra meter eller så eftersom det var så svårt, spåret fick ligga en timme innan han tog det. Och SOM han tog det - som på räls tuffar han på. Blir det knasigt slår han inte mer än ett par meter åt varje håll, sen går han tillbaks mot mig och letar upp spåret igen - ber inte alls om hjälp. En naturbegåvning!!
Och så är jag så glad, så glad för mellersta barnet o lillolle kommer hem på fredag - de ska med till Stockholm och tävla i lydnad (nej, inte i eliten. Än.). Sen far hon tillbaks bara några små skruttiga dagar innan vi får ha henne hemma ett helt (fast kort) jullov. Hurra!
Nej, jobb nu. Tyska idag=leta finit verb. Också en sport!

Sockplock

Publicerad 2007-12-04 07:51:16 i Allmänt

Härom dagen såg vårt hus ut som post-inbrott mer än vanligt - det hade sorterats sockor och typ en miljon udda såna låg spridda över hela TV-rumsgolvet. Läge för hundaktivering! Matte hämtade en påse och så skulle hundarna hämta en socka, ge till matte o få en godis. Raskt blev Jazzen utvisad, enär han hellre ville bita de andra hundarna. (Han fick i stället litet passivitetsträning - gnisslande med tänderna och svärjandes.) Tigger snappade direkt och for fram och tillbaks, hämtandes och lämnandes. Och smackandes godis. Ying låg mest och såg på med storögd förvåning ("den killen gör visst VAD SOM HELST för litet torrkulor!") och Peppar undrade och fundrade. -Aha, tänkte Peppar, om man ger matte en sån där grej får man godis. Men det är ju himla jobbigt att böja sig ända ner till golvet; så mycket smidigare då att ta den sockan som Tigger har i munnen och själv överlämna den till matten! Det tyckte Ying också var en ganska rolig idé, så Tigger fick det kämpligt en stund - men så kom han på att man kan SNURRA UPP Ying och Peppar! Oj, så han piruetterade och fintade, runt på stället, under de andras magar osv., rena football-spelaren. Och han riktigt tryckte sockan i handen på mig, så till vida har vi tränat bra. I alla fall - igår var det blött utav hels*ke och man måste byta sockor oavlåtligen så fort man hade varit ute (jodå, jag har bra kängor osv., men byxorna suger upp vatten och därifrån vandrar det vidare till sockskaften etc.). Så jag satte mig i soffan och lade ett par torra o fina sockor bredvid mig medan jag skalade av mig de blöta trasorna. Och VIPS var lilla Tigger där och envisades: -Här, ta dem. Ta sockorna! Ta dem då! Lilla nosen, då blev det godis igen - han som måste banta!

En Dålig Människa

Publicerad 2007-12-03 09:39:02 i Allmänt

Dagarna är så vidrigt korta och grå - jobb, promenader och hundträning är ungefär vad som hinns med.
image361

Så här ser man Peppar och Ying för det mesta - när de inte försöker riva huset alltså. De sover gärna i hög med varandra, och Ying använder Peppars öron som napp. Världens slaskigaste öron får han!

image362

Vi fortsätter med viltspårandet - men nu är blodet slut och det kan vara svårt att uppdriva nytt! Flera klövar skulle jag också behöva, kan nån vara snäll och skicka några? (Har skrivit det på önskelistan till jul men tror knappast att farbror Tomten kirrar det...). I lördags gick Tigger ca 400 meter med 3 räta vinklar - lugnt o bra tempo, i spårkärnan, helt säker på sin sak även om jag strular (o det gör jag). Tre timmar hade spåret legat. Jazz fick ett likadant spår, hans tempo är mera rally, och liksom slalom, men han kommer precis dit han ska och drar inte iväg på nåt annat, trots att det var riktiga rådjursskogen vi var i. På hemvägen passerade vi några rådjur i en trädgård, kanske 25 meter från oss. Jazz gick igång direkt - fastnade i marken, stel blick, okontaktbar. Tigger tyckte mest att Jazz var konstig, han tittade från rådjuren till Jazz och tillbaka igen, rätt skeptisk. Men så fick han liv - han hade fått syn på en liten vit katt, mitt bland rådjuren. Nu börjar det likna nåt! tror jag att han sa.


image364
Peppar har blivit stor, 6 månader i fredags. Grattis till halvåret, busen! Och han vann fototävlingen på www.staff.info.se. Grattis igen!

image365
Slutligen en bild på min Stora Svarta Buse, salig i åminnelse. Fina vackra pojken. Hoppas att de har nåt röj därovan, och rätt många märgben!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela