Pelleskop-livet

Ett plåtrör, femton tum tjockt och femton tum brett

Publicerad 2015-03-02 14:52:30 i Allmänt

 
 
Jag har håltimme. Slut på vettigt göra 14.00 - veckomöte 15.30. INTE roligt; "debiterbar tid" ekar det i mitt privatsfärskolade huvud. Och "skogen!" ekar det i den del av huvudet som tycker att detta att vara bunden på en arbetsplats bara för att klockan säger så är ruskigt. Ruskigt, helt enkelt. Nåja. Jag har, styrkt av mina 500 eller nåt sånt högskolepoäng, märkt flera lådor med historieböcker. Under lyssnande på radioföljetong på dator (därav rubriken, om någon reagerade på den).
 
I helgen var jag dessutom förkyld så pass att jag igår alldeles sa upp mig och sa till hussen: -Idag måste DU gå med hundarna! Gissa hur hussen såg ut i nian då...
 
Men i lördags släpade jag ut oss på en rejäl skogspromenad, inklusive löslubbning för Tigg och Betty. Skyn närapå fylldes av återvändande svanar och olika sorters gäss, och nog märktes det att det drog ihop sig till koppeltvång - det sniffades och ställdes hej vilt och Tigg föll för Three strikes - regeln: drar han iväg två gånger så spelar det ingen roll att han kommer omedelbart på inkallning, utan tredje gången behöver han bara sätta näsan i skyn med en viss uppsyn så blir det koppel för herrn, resten av promenaden.
 
Så nu är det alltså mars, och vart katten (eller hundan) tog februari vägen, frågar man sig. Nåja, sk*t samma, februari är inte mycket att hurra för. Bara EN dag måste man hurra, det är på hussens födelsedag. Minsta B har dagarna fyllda med prov som egentligen bara är uppvärmning. Mock Finals kallas det och är nog så ruskigt fast inte en bråkdel av den ruskighet som väntas när det är dags för riktiga Finals. Men än så länge håller hon ihop, stumpan.
 
En annan stumpa som håller ihop är lilla B, Principsessan kallad. Alltså inte nåt jönsigt Principessa på italienska utan Princip-Sessan. För hon har sina principer. Såsom: jag först! Och: bollen!
 
Tiger har för övrigt också sina principer, mest köttbullar. Och Ying är lortig i öronen och vill AV PRINCIP fortsätta att vara så. Eller i synnerhet inte bli rengjord, i alla fall. Jazzens huvudprincip är att allt kretsar kring honom fast de andra hundarna får inte kretsa för nära kring honom för då skjuter han ut näbbet som en muräna. Många vassa tänder har han, Jazz. Och principer.
 
Nu regnar det av bara tusan utanför fönstret. Tråkiga skolhus kring en bedrövlig asfalterad skolgård, grå himmel och så regn på det. En måndag. Man vill bara lämna in.
 

Inte så här ser det ut.
 

I lördags såg det ut så här. Och så var det MYCKET bättre väder än just nu.
 

Tigerns titta-på-skid-VM-pose. Ytterst intresserad.
 

Bettys min av "jag bråkade inte med den hunden, duktig va!" när hon hade blivit uppvaktad av en tysk jaktterrier. Betty var MYCKET duktig. Det har jag sagt henne hundra gånger sedan dess.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela