Pelleskop-livet

Väderleken och majlprojektet

Publicerad 2014-01-20 10:24:29 i Allmänt

Efter kallt, kallare, fortfarande jättekallt har det inatt slagit om och blivit bara litet kallt. På termometern, alltså: minus 2,6. Sticker man ut snoken däremot finns det inget "litet" i det kalltet - det blåser så man tappar andan och termobrallerna känns plötsligt som nätstrumpor. Trasiga nätstrumpor.
Gissa bara vad Jazz och Betty säger? En ledtråd: de jublar i alla fall inte.
Faktum är att inte ens Tigg och Ying jublade idag. De inte precis surade eller frös, men de tyckte det var alldeles OK att gå in igen efter bara en halvtimme.
 
För övrigt börjar vårterminen för mig idag, då alltså. Igår tog jag mellan-terminerna-lov. Fast jag hoppade in och hjälpte en medstudentska med hennes uppsatsrevidering (den gamla uppsatsräven, det är jag det. Är det för övrigt någon som minns den suveräna tyska serien "Den gamle deckarräven"?). Hur som helst - idag sitter jag och sliter mitt hår över ett nipprigt kursschema: vi har seminarium en gång varje vecka och föreläsning nästan varje vecka. Och sen har vi uppgifter som skall lämnas in varje vecka, en sorts skall lämnas in 48 timmar före början av det ena eller det andra och en annan sorts skall lämnas in 72 timmar före det andra. Duh! Det känns som rena inträdesprovet, detta, och vi ska bara inte tala om hur det börjar se ut i kalendern...
 
Jag skall be att få rapportera litet från mitt springprojekt också - om nån minns så är ju målet att springa minst en mile (1610 meter) varje dag. Jag började den 9 december och först blev jag jättetrött och seeeeg, men sedan vände det och kändes bara bra. Så jag klarade NÄSTAN den föreskrivna provmånaden i ett svep - den 2 januari fann jag emellertid svårt förkyld och så gjorde jag ett uppehåll på fyra dagar och återupptog övningarna den 6 januari - DÅ var det tungt! Ganska tungt är det också nu att alltid ge sig ut i kalasbyxor (typ) varje dag, fast det snöyrar och är kallt (minus tretton som mest. Hittills). Så jag fortsätter väl ett tag till.
Så här kan det se ut - senaste veckan:
Må: mile
Ti: 5 km på trottoarer och gångvägar
On: mile
Torsdag: mile
Fredag: uppvärmning plus hemska backar, totalt 5 km
Lördag: mile
Söndag: drygt 7 km slätspringning med fartökningar
 
När det står "mile" så blir det för det mesta ungefär 2 km, eftersom jag aldrig har lyckats ta mig hem igen när majlen är klar. Såsom framgår blir det inga stora veckomängder för tillfället, det skyller jag rätt mycket på kylan och det jobbiga underlaget - oftast är det ganska moddigt så jag blir trött i själva fötterna!
 
Hur som helst - än så länge känns det bra så jag drar ut på projektet ett tag till. Det känns som en ganska bra metod att få sin dosis även under denna räliga årstid.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela