Pelleskop-livet

Insnöad

Publicerad 2014-01-19 13:45:34 i Allmänt

Kors vad det snöar och snöar och rent av snögar!! (g:et kommer till när det yr och liksom faller på fel ledd)
5 grader kallt, bara, det får man i alla fall tacka för, även om det känns värre utomhus och lusten att ge sig ut på en springtur är lika med noll. Eller minus åtta, kanske.
 
Men det är bevars inte bara på det sättet jag är insnöad: det är ju konståkningsinsnöat också! Man kanske rent av skall tacka TV4, som har TV-rättigheterna, för att de knusslade så väldigt med allt utom dam- och herråkningen - annars hade jag väl varit allntes skelögd vid det här laget. Förtjusande har det i alla fall varit - di därna ryssarna impade stort, större än väntat. Lilla Julia Lipnitskaja får en ju att fundera - är det egentligen nån idé för nån annan att försöka, liksom? 15 bast och både säker som ett kassaskåp och underhållande. Kors! Och på herrsidan en glad överraskning åt andra hållet, åldersmässigt: Konstantin Menshov - dubbelt så gammal som lilla Lipnitskaja och mer eller mindre inkastad därför att den gode Plushy inte tyckte sig vilja öda tid på något så simpelt som EM. Men vilket åk han fick till! Tack för det, och Grattis, Kostya!
 
Nästa insnöelse: lingvistik. Tror inte f*n att det blir den sorten nu i vår IGEN, denna gång på engelska!! För övrigt väntar svensk uppsats, fransk uppsats. Och så en del danska just for the fun of it. För övrigt är det jobbigt att höstterminen inte slutar när jullovet börjar. Nu gnodde jag som en dåre förra veckan med att få allt klart, igår lämnade jag in det sista för höstterminen (den reviderade uppsatsversionen) och - tadaaa! - i morgon börjar vårterminen! Och SOM den börjar - på tisdag har jag två föreläsningar och ett seminarium, och två sessioner överlappar varandra. Det är roligt nästan jämt.
 
Roligt nästan jämt säger Jazz också att det är, i alla fall på helgerna. Då får han nämligen ta en enskild, mycket kort, promenad med hussen eller minsta matten, och slipper hänga med mig och byrackorna på timslånga (och mer) skogsvandringar. Även på vardagarna slipper han den ena av promenaderna, men den han dock släpas med på blir alltid onödigt lång, tycker han. Betty är till all glädje inte alls lika känslig för kyla som för regn (i alla fall måttliga mängder av kyla) - hon har förstås täcke, men då är hon rätt nöjd. Det allra bästa täcket för både henne och Jazz (de har varsitt) är faktiskt ett som vi har köpt på Granngården för inte alls många pengar; det är av märket Domani och är liksom filtad ull, i modellen precis som ett hästtäcke. Lilla B har inte alls såna där avskavningshyss för sig när hon har det täcket, det verkar inte som hon tänker på det alls. Varma och gosiga är hunddjuren under täcket när man kommer in. Ying och Tigger behöver förstås inga täcken; det är ju egentligen inte alls kallt - det är bara det att vi blev så väldigt bortskämda med lång mild höst och julhelg.
 
Nu ska jag genast ila till TV:n och se den sista EM-konståkning som bjuds i år: sammandrag av paråkningsfinalen. Men det står inte på så är det ju OS - BÅDE konståkning och skidor och skidskytte och curling och - jabbi, helt enkelt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela