Pelleskop-livet

Back in the USSR

Publicerad 2013-10-07 20:36:00 i Allmänt

Nej, tyvärr inte - undrar om mina drömmar om att bli pensionär i moder Ryssland nånsin kommer att slå in...
 
Tillbaks i Grottekvarnen är jag däremot - redan kl. 03.13 i morse vaknade jag, pigg som en ärta ungefär. Lagom tills det var dags att stiga upp hade jag somnat om och när klockan väl ringde (dvs. när ajfånen satte i att spela) kl. 05.35 pip då var all den därna ärtigheten som bortblåst, bara.
Blä.
 
Ihopp i kläder och infångning samt koppling av små hundar skedde i rask takt och kvart i sex var vi on the road. Och kan man tro: precis så dags på dagen var det 13 (tretton) grader VARMT!!! Det var så innerligt skönt att slippa frysa - till och med Jazzen såg storögt och glatt förvånad ut!
 
Sen blev det en snärjig dag med hem-och-vända-lunch, och när det var dags att låsa in mickaboerna igen fick de sina igår preparerade begagnade märgben.De var fyllda med en alldeles utsökt röra (uäh) bestående av sånt damm som man hittar i botten av burken med leversnittar, äckliga varmkorvsslantar, ströbröd, yoghurt, matolja och vatten. Samt djupfrysta. Smaskighetsfaktorn var helt tillfyllest, meddelar hundarna.
 
Så tillbaks till Grotte några timmar och så full rulle hemöver igen. Kl. 16.20 pip snärtade jag in vid trottoarkanten, kl. 16.27 hade jag bytt till hundpromenadgear (och framför allt: tagit av mig den onämnbara, alltså b***hållaren), kopplat alla djuren och stod på trottaren igen, med snoken vänd mot Sherwoodskogen och gastandes: FREEDOM!!! Nej, nu skarvade jag igen, men bara angående gastet - världens bästa snabbombytare är jag! Sen tog vi en alldeles välbehövlig lugn promenad i 1 timme och 40 minuter, i alltmera lågt infallande solsken och vackra löv överallt - samt i runda slängar tjugo grader varmt. Prima liv!
 
 
 
 
Idag var det minsta barnet som var hemma längst på morgonen och innan jag for tecknade hon helt hastigt och liksom i ren distraktion den här bilden av en snusande tiger:
 
 
Den bilden är faktiskt så perfekt, så själva essensen av tigerdjuret, så jäntan borde få Nobelpriset i tigerritning!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela