Pelleskop-livet

Trött på Tessan!

Publicerad 2013-05-22 10:16:51 i Allmänt

Idag kämpar jag ända in i kaklet med min muntliga presentation av Thérèse Raquin - la genèse. Hade jag vetat att det var så mycket om och kring och kors och tvärs innan den boken kom på papper så hade jag väl valt nåt annat, och hur jag skall bringa struktur i alla mina lappar och noter törs jag knappt tänka på. Men det är bara att inte ge sig! Sen följer ytterligare en vecka då jag måste färdigställa den skriftliga presentationen av samma verk, sisådär 10 sidor om tematiken. Brrrr. Sammantaget kan dessa uppgifter rubriceras "Hurusom fördärva en god bok". För sig själv alltså - det lär dröja innan jag ger mig in i Passage de Pont Neuf igen!
 
För övrigt är det kallt och regnigt idag, utanför mitt fönster står gråpäronträdet och transparente blanche-apeln fulla med blom. Rönnarna också, men de luktar mindre gott. I växthuset frodas tomat- och gurkplantorna, och jag har till och med planterat ut två små gurkor på friland nu.
 
Till frukost tänkte Ying äta upp hela mig men jag överlevde den här gången också, ganska tandbearbetad. Betty sitter i trappen och ser kontemplativ ut. Olle har rullat ihop sig som en katt i emman här i arbetsrummet och snusar förnöjt, medan Tigern ilar runt och plockar upp saker från golvet. Det finns litet att plocka/panta. Jazz sitter och vaktar Betty. För övrigt har Betty blivit väldigt duktig på att säga ifrån till honom när han blir för närgången, då är hon minsann ingen blyg liten viol. Roligt att se, för i vanliga fall är hon väldigt försiktig, för att inte säga undfallande,  när det gäller honom, men nu ryter hon som ett lejon när han inte fattar vanligt språk. Duktig liten tjej.
 
Nej, nu måste jag göra vad man kallar nytta igen. Geniknölarna, ni vet.
 
Tschüss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela