Pelleskop-livet

Vi har vår i luften, var har ni er?

Publicerad 2013-03-27 09:59:26 i Allmänt

Ja, jag vet att jag är tjatig, men den MÅSTE med varje år. Ännu roligare på tyska: "Wir haben unser in der Luft" - följt av ett jippi! så blir det vollkommen kryptiskt!
 
Hur som helst - nog känns det ein Bisschen som vår nu igen? Ingen värma att tala om, men det luktar rätt mycket jord och asfalt och jistanes! vad hundarna nosar. Gah! Försöker tala vid deras husse: -Nu får du putta plastic padding i nosarna på Dina Hundar! men han vill inte lyssna. Så klart, det är inte han som traskar med dem, varv på varv med näsorna som fasthakade i nåt slags räls. Och vår lilla tik, vår lilla Betty, är nästan värst!
 
Värst är hon även på andra sätt för tillfället - is i magen matte, Bettyn är ungefär 20 månader gammal och det HÖR TILL att hon skall vara omväxlande monster och fjolla. Icke desto mindre är det en aning frustrerande ibland. Tur att hon är så in i bomben rar, samtidigt! Och tur att jag ibland träffar andra hundar i samma ålder, hundar med betydligt bättre hundträningsmattar än jag, som är riktigt räliga också. Det lenar, liksom.
 
I alla fall kom jag igår på att eftersom vi nu har den nya flådiga Arken Zoo-butiken installerad så gick det förstås i putten med den gamla djuraffären och mycket riktigt - där pågick utförsäljning. Jag fick tag i en sån därn grön, oförstörbar Starmarkboll för bara 50 pix, det tycker jag var strålande. Den studsar och far på prima sätt och än så länge har buttan i alla fall inte haft sönder den. Jag brukar oftast inte låta hundarna ha så mycket legetöj att pyssla med på egen hand, men Betty är väldigt förtjust i att dona med bollar så då vill jag gärna låta henne ha en eller annan. Oftast finns det två framme - en som är bara slamsor kvar, typ den där fotbollen som vi säger "bollen e rund" om, den som bara är ett sunkigt halvt läderhalvklot, och så en som hon kan studsa med, jaga och gnaga. Typ zogoflex eller nu då; starmark.
 
Det är förresten stor underhållning att se vad hon gör med bollarna. En dag hölls hon en halvtimme med att lägga zogoflexbollen i ett trätråg som jag har garn i. Hon lade ner bollen mycket omsorgsfullt, satte sig ner och betraktade den, så hoppade hon själv i lådan och tog bollen och hoppade ut med den. Så lade hon tillbaks den igen, och så där fortsatte det. och hela tiden såg hon så koncentrerad ut, jag undrar sååå vad hon tänkte på. Kanske hon brås på mig och lekte att hon var Expert. Det brukar jag göra när jag måste t.ex. stryka eller diska eller sånt: jag leker att jag håller föredrag för en stoooor folksamling som dräglar efter mina tips och råd angående sysslan i fråga. Typisk storastyster, kanske?
 
För övrigt har jag idag i all hast kliippt till en kappklänning efter ett mönster från 60-talet, ganska många hundar halp mig. Till detta spisas riktig äkta soulmusik från 70- och 80-talen - bästa årgången!
 
 
Man får se upp när man kommen till svansen, men det gör inte så mycket om nåt morrhår skulle råka bli kortare.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela