Pelleskop-livet

Solbrännan då?

Publicerad 2013-06-16 10:37:24 i Allmänt

I år är det visst alldeles som förgjort med solbrännan - är det sol så är det kallt, och är det varmt så regnar det, ungefär. För det mesta.
Idag såg det först lovande ut men det var så kallt så jag fick nästan blåskatarr av att sitta på trappen (trädgårdsmöbler i all ära, men för att den alldeles korrekta sommarkänslan skall infinna sig så måste jag sitta på trappen och dricka mitt morgonkaffe).
Igår var det GANSKA bra, någon timme på balkongen fick jag till, förutom allmän utevistelse som innebär: fixa med växtligheten, reta maken som mixtrade med gräsklipparen (och pillade isär den och lyckades få samman alla delarna igen så att den nu går BÄTTRE ÄN NÅNSIN!), hundpromenera med pyttesvampplockning samt slutligen ta en springtur med Bettan och så en hundpromenad till med Ying och Tigern.
Men i alla fall - nån vidare solbränna uppstår icke på detta viset.
J*klar också.
Betty fick i alla fall hänga med och springa 8,7 km, fast nja - springa är väl mycket sagt. Igår kände jag mig som 100 kilo Jello som skulle hävas upp på två överkokta spagettisar (eller snarare makaroner, considering the length of my legs). Jag var så tung så tung så jag orkade knappt räta på benen! Då är det illa. Men det var i alla fall varmt och skönt och Betty dök ner i ett par rejäla diken som hon hittade, och de var inte fulla med lera ens! Strahlend!
 
Idag läser jag för övrigt Martina Haag: Fånge i Hundpalatset. Very light reading, men ibland skrattar jag så jag inte kan andas. Som när Martina låter fixa håret och föreställer sig att hon skall se ut som Uma Thurman i Pulp Fiction men i stället kommer ut som Sven Melander som trollet Rulle. Eller skrudar sig i nåt pälsigt och tror att hon skall vara Kate Moss men ser precis ut som en ledsen Stoffe från "De kallar oss mods".
 
Fast jag får ju erkänna att enda anledningen till att jag köpte boken (på Brödet och Fiskarna för 3 kr) var att ordet "hund" ingick i titeln.
Annars tycker man ju att jag borde ha lärt mig, av alla de gånger som jag har studsat till och fördjupat mig i texter av "vår hundspecialist" eller "tema hundvård" eller "föryngra din hund" - bara för att finna att det är min egen personliga läggning i kombination med min skröpliga syn som har lagt till ett "n" där inget skall vara. Blä, vem intresserar sig för "tema hudvård", va?!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela