Pelleskop-livet

Letting bygones be bygones.

Publicerad 2013-07-11 13:18:36 i Allmänt

Hela tiden tänker jag att jag ska skriva om saker vi har gjort, men så kommer det nåt nytt i vägen och det gamla glöms bort.
Inte för att det nya är särskilt spännande utan bara för att mitt mycket lilla huvud inte verkar rymma så mycket mer än det precis just nu förhandenvarande.
 
Såsom att jag idag tog en cykeltur med lilla B på morgonkvisten, och det hampade sig så att vi landade på klubben. Vi gick liksom i depå för att fylla på vattennivån. Men där var ju gott om kära gamla bekanta som hölls med sina kritter, så det blev litet allmänt häng och småprat också. Den där tisdagsgruppen, som alltså numera är en torsdagsgrupp, den är verkligen ett av de allra trevligaste hundfora jag känner till! Ingen hets, inget skryt, ingen hysteri, inga stressade hundar. Bara trevlig, lagom hundträning och umgänge till det. Om det ändå funnes flera av den sorten!
 
Betty skötte sig bra (som vanligt), och lille australiske terriern Ville vars högsta traktan var att bita ihjäl Peppar reagerade precis som man kunde förvänta sig på lilla B också, trots att hon är en Liten Flicka. Hon borde inte få bli mycket äldre, i alla fall inte obiten, tyckte Ville.
 
Vidare fick jag se, IRL, lilla borderterriern Bus apportera en varmkorv - jag blev svårt imponerad! Inte så Betty, hon hävdar att hon kan också och ville genast bevisa saken. Men se så lättlurad är jag inte. Däremot måste jag nog faktiskt ta och lära mina kusar det där knepet, för det är definitivt en crowd pleaser.
 
Sen gick vi och lektränade litet agility också och idag var Bettan sitt duktiga glada jag och flöjde i god stil över alla möjliga hinder. Hennes problemområde, om man så säger, är flera hinder i rad på rak linje - då bryter hon gärna ut. Boxformationer och sånt går däremot finfint och hon är väldigt lätthandlad, i synnerhet med tanke på den näranog obefintliga träningen. Några tunnelspring blev det också, och så provade vi på långhopp. Först la jag omkull delarna, så att de blev o-trampvänliga, och sen ställde jag dem som vanligt och hon hoppade mycket bra. Och glatt, framför allt! A-hindret var också ute och fungerade bra.
Faktum är att det var en så trevlig bana uppställd att jag lurar på att fara upp med Tigger och Jazz senare idag och springa några varv på mer eller mindre "riktigt". Igår promenaderade vi sammanlagt 15 km så idag känns det lagom att göra något annat.
 
Att cykla med Betty är för övrigt ett rent nöje, så länge hon sitter i "springern". Hundmöten och den sortens går helt problemfritt och hon håller sig fint på sin sida. När hon däremot får springa lös (som när jag cyklar över en åker osv.) då är det ett litet helsike, för hon har ingen som helst respekt för hojen utan springer gärna in och tvärstannar precis framför mitt framhjul. Ganska ofta tänker jag att det kanske vore en god idé att nyttja cykelhjälm, lika ofta förkastar jag den idén.
 
Hur som helst, denna lilla morgonutflykt gjorde Betty till en disktrasa för resten av dagen, förefaller det. Och lille Ying har ögonproblem idag, så han är borta för världen, typ. En liten ensampromenad skall han få, jag får liksom agera ledsagare och vägvisare åt honom när det är så här. Jag antar att det är det myckna soliga vädret samt kanske solreflexer i vattnet i Gränna som har blivit för mycket. Måtte det bara gå över fort den här gången!
 
Hur som helst verkar detta bli en dag då jag har både tid och ork att ta mig en liten springis. Jag lurar på att cykla ner till idrottsplatsen och springa bana, men det är ett beslut som måste få mogna ett tag till. Inget man gör så där lättvindigt, inte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela