Pelleskop-livet

Dags att gå i ide.

Publicerad 2012-11-13 11:49:00 i Allmänt

Usch, hör ni - det är KALLT.
-Härligt och friskt! säger Ying, för han är inte riktigt som han borde.
Jazzen morrar i högan sky när det är dags att ta promenad, han vill inte alls.
Jag förstår honom - jag fryser så jag fryser så det går liksom aldrig ur. När jag har byltat på mig och tagit en rask promenad eller för den delen en springtur så blir jag varm precis just då - men sen fryser jag ÄNNU mer när jag har kommit in och kommit ner i varv. Jag blir liksom alldeles låg av detta eviga frysande, som kommer inifrån så att inga koftor, varma raggsockor och filtar kring kroppen hjälper.
Dessutom håller jag på att ändra bland mina piller (det blir så ibland - ändra dos, byta märke, ta bort, lägga till. Jag gör som jag får order om, jag.)  och så blir jag så yr i bollen. Ibland snurrar det så jag blir alldeles åksjuk, sen känns det bättre ett tag. Det brukar ta ett par, tre veckor innan det har satt sig så jag vet ju att det bara är att bita ihop, men ibland blir jag litet putt, det skall erkännas.
 
 
Det här tycker Jazz är en lagom vinteraktivitet - knö in sig bakom Minsta Barnet i TV-fåtöljen, med en yllesjal över hela sig.
 
 
Baka pizza och sitta i värmen framför ugnen och vänta på att den ska bli klar går också an. Jag gör för övrigt Världens Godaste Pizza - det är bara tomatsås och ost på den, men den där tomatsåsen.... Mmmm!!!
 
 
Betty bagerska.
 
 
Jag tycker om att sy, och nästan allra mest om att sy om. Jag har i helgen fixat till två kjolar som behövde kortas och som var så eländiga att de måste kortas upptill, vilket förstås innebär att linningen och blixtlåset sprättas bort, avklippning sker, återpåsyning genomförs. Jag svärjer och sticker mig men har ogement roligt!
 
 
Den här fina kjolen köpte jag på en loppis i ett gathörn i Montmartre för åratal sen och sedan har den bara blivit liggande, för att snava runt på volanger i lervällingen gör sig bäst i Jane Austen-filmer. Men nu så - nu har jag min egen lilla pust av Provence redo att tas ut i frosten!
 
 
Ying blir alldeles busig när det drar ihop sig till vinter - springer runt med mjukisgrodor och gud vet allt. Prima liv, säger han.
 
 
Minsta Barnet sköter aktiveringen ibland.
 
 
 
 
Har man staffe så har man.
 
 
 
Pudeln Olle har blivit badad och balsamerad och fönad. Luktar som en lördag i folkets park!
 
 
 
Det gör ont i fingrarna att hänga tvätt ute, men den torkar fort och luktar härligt friskt.
 
 
Igår måste alla hundar klättra på betongsuggor. Ying ser ut ungefär som favorittanten i Suzukireklamen: -Det här var väl förb*at onödigt! Synd att han inte har nylonknästrumpor och sandaler, bara!
 
 
 
Fort in och leta rätt på solfläck!
 
 
Bordduken får ligga på golvet som hundbädd.
 
 
Hejdå blåbärshojen, ses i vår!
 
 
Finaste tjejen i Mälardalen, åtminstone!

Kommentarer

Postat av: Caroline & Zelda

Publicerad 2012-11-13 22:28:41

Olle är nyduschad med schampo och balsam och luktar som en lördagskväll i folketpark? Har du tvättar honom i öl och dåligt hembränt?? ;)

Svar: Nu ska du inte döma oss mälardalingar efter den skånska ryslighetsmallen! Här uppe luktar det bara herrparfym (White Horse), hårspray (Elnette) och kanske en anings gnutta Parfait d'Amour i Folkan en lördagskväll!
pelleskop.webblogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela