Pelleskop-livet

Sveriges finaste hem.

Publicerad 2012-05-02 11:42:28 i Allmänt

Tänk att det finns nåt så gräsligt som ett program som heter "Sveriges fulaste hem", eller nåt sånt. Som ska stajlas efter nån annans smak. -Nu! Så! Nu blev det fint!
Så gräsligt!
Hemma hos oss finns det: Prylar!
Nån som hälsade på en gång sa: -Oj! Vad med grejer!
Japp. Det är säkert nåt som nån psykolog skulle kunna säga nåt om. Men låt bli det, tack.
Jag tycker liksom om saker, ihop med andra saker. "Det oväntade mötet mellan en symaskin och ett paraply på ett operationsbord", för att citera de Lautréamont, det gillar jag. Jag kan bli alldeles nipprig av fröjd över två saker som har hamnat intill varandra och vilkas färger eller former eller allmänna attityd samspelar eller kontrasterar eller nånting.
En annan gube, Marcel Duchamp,  sa: En konstnär kan använda sig av allt – en plump, en linje, den mest konventionella eller okonventionella symbol – för att säga vad han vill ha sagt.
Jag, jag använder mig av GYTTER!





Visst är den underbar, den här! Jag kikade och kikade på KitchenAid-apparajter, men sen skulle ju varenda mysprick ha en sån - och så hittade jag den här. Lycka! Och den funkar finfint samt medföljde en mängd praktiska tillbehör. För inte ens en tiondel av priset för en allra som mest basic sån där annan.



Glad-tavla. Fotad snett för att slippa blänket.







Ställe No. 1 att leta efter fästingplockare är här, om ni skulle undra. Börja med glaslådorna, där BRUKAR man hitta en.



En stor burk som innehåller pepparkaks- och mazarinformar. Kan även användas för hund-balanstrick.



Små collage. Instant art, liksom.



Rulla rulla liten bulla
- men glöm inte att nagga den!







Oj då, jag har glömt att bära upp högen med nytvättade gardiner och sänglinne...



Dags att komma ut - det finns DAMM ovanpå skåpet! Nähä?!!



Sisådärja.
Det är MIN estetik, det.
Inte precis makens. Han gillar dyra, fina saker - saker som man måste stoppa i bankfack och så. Silverljusstakar med anor, och så.
Men inbrottstjyvar göre sig icke besvär, ety:
a) vi har numera lås
b) vi har en dvärgpinscher, och
c) de dyra fina sakerna förvaras på annat ställe. Och våra datorer får ni nog inte många ören för, de dör nämligen med jämna mellanrum.

Men, kära läsare, är ni det minsta som jag så är ni nu bleka och kallsvettiga och undrar bävande: Men har då människan inga BÖCKER?!! Här syns ju inte minsta lilla roman, ens!!!
Lugn, bara lugn, säger jag. Om ni bara VISSTE hur svårt det är att fotografera ur nån enda vinkel utan att det kryllar av bokhyllor, boktravar, boklådor - det tryckta ordet, alltså.
Här finns böcker högt och lågt och mittemellan. Intill förbannelse, säger jag ibland. Men för det mesta är det underbart att kunna botanisera i sitt eget oorganiserade bibliotek och nästan alltid hitta nåt läsvärt.

Hundar finns det förstås också.
Och idag har vi dessutom en special guest star: en GRISBJÖRN.




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela