Pelleskop-livet

Gul snö!

Publicerad 2012-12-10 19:26:58 i Ying

Jag kan konstatera att morgonpromenaden och kvällspromenaden, som framåt höstkanten mera blir förmiddagspromenade och eftermiddagspromenaden, numera snarast är att beteckna som före-lunch-promenaden och efter-lunch-promenaden.
Dagarna blir så komprimerade!
Ändå är det för det mesta mörkt åtminstone när vi kommer in från den senare promenaden.
 
Att gå i mörker är för övrigt en stor fördel när det gäller Ying.
För Ying är en nos-fanatiker.
 
Större delen av året är han jobbig - varhelst han får en pust av någon doft i snoken så drar han iväg som en bandvagn eller något.
Och nu när det är snö överallt kan han ju komplettera doftsinnet med synen. Så nu missar han INGEN luktfläck på grund av vindförhållandena.
 
Så jag, jag far som en trasa i kopplet för det minsta.
Ibland blir jag himla väldigt TRÖTT på hela alltihopat så då får Ying gå i mycket kort koppel och får ett strängt kommando: -Gå ordentligt!
Det vet han faktiskt vad det är, men han vill inte.
 
Jaha, dåså, då får det väl bli några ryck i kedjan då. Så det rasslar.
Jag är en snäll matte som tror på positiva metoder, belöna rätt och ignorera fel och det hela - till en viss gräns.
Hela Yings uppenbarelse ligger utanför den gränsen.
 
Efter ett par rassel i kedjan vet Ying att just idag är matten inte på humör för nåt tjafs, och då går han faktiskt som han ska. Men han liksom "drar" ändå - han är så himla mycket på väg framåt så han blir alldeles kort i kroppen; det är som om bakkroppen går in i framkroppen. Och så liksom kniper han med mulen och fnyser på ett misslynt sätt.
 
Enligt Ying själv är han en Man med ett Uppdrag - att avpatrullera området, hela området. Hela Mälardalen. Och så kommer det j*kla fruntimret och ger sig f*n på att i hela h*lvetes dj*vlar sabba hela sk*iten. Hela hans jobb. Ungefär så säger Ying. Det yr eldgafflar och - detta enligt Minsta Barnet - snabel-a:n kring hela honom. Varför det nu skall yra såna tecken (@) bara för man är litet ilsk. Modernt påfund!
 
En god sak medför detta i alla fall: Ying blir trött. Mycket trött!
 
 
 
Mitt lilla pörte!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela