Pelleskop-livet

Ketchupflaskan.

Publicerad 2012-04-16 20:49:57 i Allmänt

När man ändå är igång, liksom.
I afton tog jag en liten 6 km promenad med bara Ting och Tigg, eller Ying och Yigg, eller... Nåja, kära barn har många namn. (Förresten träffade jag grannarnas nya barnbarn idag, en månad exaktamento, vid namn Clarissa. Och det passar så fint så fint och dessutom har de inte ett vanligt svenskt efternamn så det blir inte fånigt heller. Jag har annars litet svårt för sånt som Samaire Johansson och Delilah Qvistberg.)
Och så tänkte jag på det där med promenader. Deras längd och så.
För mig är det ungefär så här: "idag har hundarna inte varit ut alls!!" betyder ca 2,5-3 km. (Om inte jag eller nån hund är sjuk och hundvakt för denna sjuka hund icke finns tillstädes och det faktiskt betyder: idag har hundarna bara rastats i trädgården.)
"En liten sväng", "snabbrastning" betyder ungefär 4 km.
"Vi går ut en stund" betyder ungefär 6 km.
"En ganska ordentlig promenad" - 7-8 km.
Först bortåt milen är det en långpromenad.
Men detta system innebär att om jag är ganska stressad och kanske tar hundarna på 3 små turer à 2,5 km så blir ju det i och för sig 7,5 km (=en ganska ordentlig promenad) men eftersom det inte skedde i ett odelat sammanhang så heter det, med panik i stämman: "idag har hundstackarna bara legat inne och haft tråkigt hela dan!!!".

Man ska inte göra det för lätt för sig.



Från helgen, en skogspromenad med Bara Busar. Jag gjorde bl.a. en liten sökruta och för första gången fick Betty leta dels efter en grej hon aldrig har sett förut, dels efter två grejer efter varandra. Det gick finfint - den där explosiviteten är det inget fel på! Och Tigger - ja, ni vet. Världsabäst, bara!







Från idag på klubben. Den där interball-bollen är verkligen en munter grej!



Så utomordentligt löjligt! sa Tigger, som tycker den är litet åbäkig. Men vi hade minsann med en liten rosa pipboll också, till lillgrabbens fröjd och gamman!



Betty börjar växa i sin kropp - allt oftare ser jag att hon stannar och blir stående "med en tass i varje hörn", precis i jämvikt.



Igen.



Och igen. Fina flickan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela