Pelleskop-livet

Lördag med Doisneau

Publicerad 2011-09-10 14:23:48 i Allmänt

Förpackningsindustrien har drabbats av muffinssyndromet, dvs. gör-allt-större.
Frysförpackningar i storlek 2 till 3 dl står ej längre att uppbringa, men 5 del anser jag vara för mycket för svamp.
Återstod mig därmed att göra en repa till favoritboden Brödet & Fiskarna, där jag förstås hittade 3 utmärkta plastburkar i lagom storlek. Dessa har jag nu, tillsammans med den enda lilla lagoma burk jag kunde uppdriva i husets egna bottenvåningsskafferi, fyllt med förvällda gula kantareller, på det att Äldsta Barnet icke skall svälta ihjäl i vinter.
Husets övervåningsskafferi är för övrigt fyllt med sängkläder, badhanddukar och gardiner. Vi har därmed ett lakansskafferi, har ni?
Att TA rätt på svamp är inte alls lika trevet som att LETA rätt på svamp, tyvärr. Jag försöker övertala maken: eftersom jag sliter och släpar och hämtar hem till huset små trevliga svampar så kan väl han rensa och raffinera? Men icke sa Nicke (närapå), han klipper hellre ner mitt Törnrosasnår. Odugling där!
På boutique B&F hittade jag också en bok från Musée Carnavalet-Histoire de Paris om Robert Doisneau, med en alldeles oerhörd massa bilder av honom, och text uteslutande på franska. Som hittat ju!
Känner ni M. Doisneau, eller rättare hans fotokonst? Annars tycker jag ni ska göra den bekantskapen - han må vara litet omdiskuterad för sina arrangemang, men attans! vilka bilder!
Som den här, till exempel:



Det blir liksom inte så mycket  bättre.

Utom här i Pelleskoplivet, förstås!!



Här går vi förbi på promenaden ibland. Ett gammalt kolonilottsområde som har fått stryka på foten för en förb*ad parkering, där det ändå bara sätts futt på bilar hela tiden. Ledsamt.








Nästa grind, samma område. Finfint!









Har någon sett filmen "Moln över Hellesta"? En minor classic!



Alla bilder tagna med Harinezumi 2++, som är ett slags digital leksakskamera. Nu önskar jag mig en 2+++, alltså "triple +" - det är grejer det!!

Kommentarer

Postat av: Lasplatta.se - Information om läsplattor på Internet

Publicerad 2011-09-10 17:50:42

Håller med. Men varför har det blivit så?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela