Pelleskop-livet

Le meilleur des mondes possibles

Publicerad 2011-05-11 15:10:19 i Allmänt

Bara några små rader här, för att ingen ska tro att något gräsligt och hemskt har hänt.
Allt truttlar på i sedvanlig (o)ordning: promenader, träning och lek; studier och slappning.
Il faut cultiver notre jardin, ni vet. På alla möjliga sätt som kan avses.
Men det är MYCKET nu - igen - och mattens ork får gå till andra och väsentligare saker.
Men:
Jazz har fullt sjå att vakta trädgården mot såväl flugor som getingar. Han ser ut som en ovanligt rabiat varulv där han flänger fram och hotar krypen! Allt som oftast haltar han på en eller annan tass pga att någon geting el. humla har haft vett att försvara sig.
Tigger håller som vanligt på att svälta ihjäl och såg purken ut idag när grannen var oförskämd nog att kalla lilla vita kaninen för "kraftig". Igår begick han årets bad- och simdebut i Mälaren till stor glädje för både sig själv och omkringstående. Hela mattes säng blev full av sand sedan. Peeling-medan-du-sover är det nya konceptet.
Ying är sitt vanliga luddiga jag. Ganska mycket springträning har det blivit för honom, och det är hans allra lyckligaste stunder. Springning och när han lyckas knycka en av mina UGGs och rusa ut i trädgården med den, åtföljd av en hojande matte. Jag hojar gärna litet extra för att glädja det där fröet.
Nu åter till de franska glosorna. Det är ytterst märkligt att glosor som fågelskrämma, blodigel, slödder och svartväxla fastnar så mycket bättre i minnet än påslakan, gaffel och avse, som man möjligen kunde ha någon nytta av. Det enda ord som är både något så när användbart och lätt att komma ihåg är sparadrap, som betyder plåster. Det är ett så förtjusande ord!
Nä, nu måste jag raskt memorera såväl det centrala som det mer perifera franska ordförrådet. Tenta på fredag. Huvva.
Ha det gott i värmen alla! I morgon ska det regna...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela