Pelleskop-livet

The Poodle, utan s

Publicerad 2010-11-10 22:20:53 i Allmänt

Förra veckan och över helgen hade vi ju fint värre besök - Olle O och hans spelemän! Eller i alla fall hanses matte.
Då är det tur att vi har ett gammalt konstigt hus, vi har t.ex. en hundsluss, har ni det? Man kan leka att det är en sån där sluss som finns i filmer av star trek-typen också, men eftersom vi har fler hundar än marsianer i huset så är det en hundsluss.
Så: man sätter Olle i avdelningen som består av bok- och TV-rummen och Peppar härskar vilt i övriga bostaden. Sen önskar man ändra på detta sakernas tillstånd, t.ex. eftersom Olle O behöver gå på toa (utomhus) eller han o hans matte ska gå och lägga sig - då förfars på följande sätt: Peppar sätts i hundslussen, klartecken ges, Olle O släpps ut genom dörren till bokrummet, klartecken på nytt, Peppar släpps in genom TV-rumsdörren.
Övriga hundar får göra som de vill, ungefär.
Detta arrangemang flyter på rätt bra, om det inte vore för den nackdelen att dörren mellan köket och själva slussen är en skjutdörr. En seg rackare. Drar man till den alltför långt måste man ha ett skohorn för att få upp den. Och befinner man sig då I själva slussen har man kanske inget skohorn.
Man kan förstås gå genom TV- och bokrummen ut i hallen, men då finns ju risken att Peppar och Olsson står och trycker på precis varsin sida av dörren där och då - ja, ni förstår.
Så vad gör man då, instängd i slussen?
Haha, man går förstås in i skafferiet, för det är så praktiskt ordnat att dörren till detta också finns i slussen! Där kan man hitta t.ex. en hålslev, som faktiskt fungerar lika bra som skohornet, i alla fall när det gäller att öppna dörrar.
I morgon ska jag prova att använda hålsleven som skohorn i skorna. Skohornet som hålslev blir det nog läge för först när det är dags för julskinkan.

MEEEEN vad jag dillar idag - vi nyttjar ju inte ens den sortens njutningsmedel! Julskinka alltså.

Här kommer några bilder från begivenheterna, i alla fall! Så kanske jag kan vara tyst ett tag.

















Kolla bara - min ena "STORA" hund bredvid en dvärgpudel! Det är beklämmande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela