Pelleskop-livet

Hottie

Publicerad 2010-05-03 22:18:08 i Allmänt

Idag var det plötsligt nästan sommar. Jag har varit en dutti dåre och försökt städa i arbetsrummet; det måste ske å förmiddagen enär det å eftermiddagen bliver minst 48 grader varmt därstädes. Lortig blev jag!
Hundarna rastades i trädgården och var rätt nöjda med det, men när jag hade ätit lunch tänkte jag vara en purrfick matte och träna/aktivera dem litet. Utomhus.
-Ssss, dä varmt! sa alla hundarna. Trots klicker och godis och det hela fick jag ingen som helst respons, inte ens av Tiger! Det var bara att gå in igen. Hundarna solade sig på vår nästan aldrig använda balkong och hade det ganska gott.

Men när det blev afton blev det plötsligt kyligt så vår aftonpromenad fick följas av ett träningspass utomhus för terrierpojkarna, en i taget. (Det var för blåsigt för Ying och Jazz ville bara skälla på grannarna så han blev ut- eller rättare sagt in-visad.)

Peppar var ganska nöjd och pillemarisk. Litet avig apportträning (=inte ta apporten) och litet extra apportträning (=inte släppa den), och sen hopp-stå ganska mycket. Rätt ofta måste Peppar lägga sig och fundera litet, då får han göra det. Sen kommer han igen med nya krafter och nytt köttbullesug.

Sen var det Tigers tur. Usch. En övertaggad russlare är inget att leka med, om man säger så. Hopp-stå gjorde han 14 stycken av innan jag han reagera och dessutom skäll-gnydde han hela tiden, så det blev ingen belöning för det. Då försökte han knycka godis själv. Sen hoppade han och bet mig i jackfickan, i byxbenen, i allt han fick tag på. Bläh!

Så småningom placerade jag ut en godis och sen fick han gå fot, och göra det BRA, innan han fick springa och hämta godisen. Då först började vi få till någon form av fokus!

Är alla russlare skogstokiga, eller är det bara min?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela