Pelleskop-livet

Balkongen revisited

Publicerad 2010-06-13 16:30:26 i Allmänt

På vårt hus finns en balkong anbringad.
Från början var där bara ett spetsigt tegeltak över bron, det har jag sett på fotografi och det såg korrekt och trevligt ut.
Sen klämdes liksom en skokartong fast på övre planet. Vackert blev det inte.
När maken målade om huset för några år sen passade han på att stajla om balkongen så den blev åtminstone dräglig att skåda, mindre låda, mera hönstransportbur.
I alla fall är denna balkong så gott så aldrig nyttjad.
Tanten och farbrorn som bodde här förut brukade sitta där och dricka grogg på sommarkvällarna, berättade tanten. Grogg, det låter rejält. En elak tunga sa att det var inte bara på balkongen och inte bara på sommarkvällar som den farbrorn brukade dricka grogg, men det hör inte hit.
Vi har hur som helst inga möbler på vår lilla balkong. Har man möbler på den får man ha dörren stängd ELLER öppen hela tiden, eftersom förflyttning av dörren knappast kan äga rum om man inte först kastar ut möblerna på backen. (Balkongdörröppningen är TRÅNG!)
Men idag, idag låg jag och brynte mig på balkongen. På ett täcke och med en bra bok, en sommarbok. INGEN KAN HEJDA DÖDEN. Prima läsning. Badvikar, hallonbuskar och ond, bråd död.
Solen sken så jag nästan kippade efter andan - och vips dök några snälla moln upp. Bara för att försvinna just precis när jag var redo för en duvning med fulla luman igen. Som sagt, vilket flyt!











Men Å, vad jag skulle vilja bo i ett hybble på landet nu!

Kommentarer

Postat av: Modern

Publicerad 2010-06-13 17:16:39

Jisses så fint ni har det!! Hur kan du vilja ha ett hybble på landet?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela