Pelleskop-livet

Namn

Publicerad 2009-09-21 11:26:18 i Allmänt

I stället för att räkna får, om det tar mer än 25 sekunder för mig att somna, brukar jag hitta på hundnamn. Alltså hela kullnamn. Ibland på det vanliga sättet i bokstavsgrupper, ibland med nåt annat tema. Utomordentligt barnsligt det hela, nästan som en ponnytokig 12-åring. (Fast det är väl 8-åringar nu för tiden, 12-åringar har fullt upp med chatrum och pojkvänner).
Mina barn hittade på att finfina pitbullen Nero (som numera välter S:t Per överända och, förhoppningsvis, jagar och dräglar på Ågust S. - om denne inte finns på en lägre våning) som bara hette Nero också skulle få ett stiligt namn. Det blev Gosegullets Bamsepickadoll - jojo!
Mina nuvarande busar heter - med uteslutande av kennelnamn - Anders Statement, vilket är fånigt så det förslår, Dr Sju, vilket jag har bestämt själv och syftar på en asiatisk skurk (=annan skurk än Ying, fast lika hemsk och med lika hemska naglar), El Barro, vilket lär betyda kvarter eller område eller lera och därmed är ett mycket märkvärdigt namn, samt slutligen Made For You som är rart och ganska näraliggande. För vem mer än jag o min familj skulle uthärda lilla Jazzen?
Igår träffade jag lilla nöten Peanut, hon heter egentligen Badazz Babydoll och det tycker jag är ett fullkomligt sagolikt namn! I synnerhet som hon ser ut som en snäll liten gris. Ett annat namn som jag tycker mycket om, fast den hunden har jag inte träffat, är Attila the Bun. Haha, BUN!
Egentligen skulle man föda upp hundar bara för att få hitta på namn.
Och har man en sjuk hjärna kan man börja föda upp travhästar, för de har VERKLIGT udda namn mellan varven.
[Och mitt minsta barn skulle, om hon hade varit en gosse (urk!), ha fått namnet Hakvin eller Atle. Man får ju vara glad att jag inte fastnade för Ymer. Andra namnförslag för döttrarna voro: för nr 1 Karolin, för nr 2 Anna-Lisa eller Märta samt för nr 3 Catalin. Fast egentligen var 3:ans namn hela tiden fastställt till det som det blev, men jag var så orolig för att hon kanske skulle vara en - usch! - pojke, så jag vågade nästan inte tänka på det. Ett av hennes tillnamn betyder "Lycka" och det har hon fått just för att hennes mor höll på att gå i taket av fröjd över att hon är en hon.]

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela