Pelleskop-livet

Spårträning

Publicerad 2009-10-15 12:59:18 i Allmänt

Hussen har lämnat oss för ett par dagar och helt omisstänksamt lämnat das Auto hemma.
Jag tog förstås ett par kusar och for till skogs så snart Maken hade kommit runt första vägkröken.
Pga av älgjakt förlade vi övningarna till elljusspåret, man tycker att jägarna skulle titta efter litet noggrannare där innan de skjuter. Hoppet är det sista som dör.
Åt Peppen gjorde jag fyra spår à ca 50 meter, med bara en pinne per spår, i slutet. Han brukar nämligen dra på som ett troll och hoppa över allt vad pinnar heter.
Åt Tigerungen gjorde jag fyra spår längs stigen, att träna spårupptag på. Som slutföremål hade jag naturpinnar, en fårskinnssudd och en läderknut (gjord av ett gammalt koppel som Någon hade bitit sönder).
Sen tog vi en promenad. Peppar förstod inte varför han måste gå kopplad medan tigern fick springa och göra sånt som tigrar gör. -Kanske för att han inte jagar älg, hörru! föreslog jag. Peppar ställde sig oförstående: -Men JAG jagar ju älg, ju! påstod han. Goddag yxskaft.
I alla fall:
Peppar låg i vanlig ordning på som ett bättre ånglok (låter så också, minus visslan) och tog genast upp redan den första slutpinnen!! Ingen retrievermjuk mun, dock. Inte-klyva-pinnar får vi träna på separat. Det är otroligt så mycket olika delar man måste träna på jämt!! Alla fyra spåren gick hur bra som helst, fast jag hänger som ett ankare i linan. Han har så bråttom så han ilar ofta förbi vinklar, men han upptäcker det efter  bara ett par tre meter. Men det är därför jag hänger i linan, för att få ner farten och upp noggrannheten. Det gör honom inget att det tar emot heller, nästan tvärtom. Terrier!
Tigger gick åt fel håll i ETT spår, men vände efter några meter. I övrigt gick han klockrent och markerade alla föremålen jättefint! Han såg liksom skeptisk, nästan litet generad, ut när han tog upp de konstiga sakerna, men blev desto gladare när det visade sig vara BINGO!
En bra träning!
I eftermiddag ska Ying och Jazz få följa med när jag skjutsar Minsta Barnet till träningen, då ska vi ta en promenad i vattenparken. Länge sen sist!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela