Pelleskop-livet

Grundkurs

Publicerad 2009-10-16 11:45:50 i Allmänt

Igår kväll var det dags för grund/unghundskursen igen. Förra veckan var det uppehåll och om det berodde på det eller nåt annat: hundarna var faktiskt litet splittrade. Men fortfarande är alla otroligt duktiga - både hundar och förare!
Igår tog Ullis upp det känsliga ämnet korrigeringar. Ett närmast fult ord, numera. Det blir som med barnuppfostran - folk vågar inte lita på sitt eget sunda förnuft längre.
Och så finns det "hundpsykologer" vars mantra är avleda-avleda-avleda in absurdum. Tills hunden blir direkt allmänfarlig - då gör sig psykologen oanträffbar. Trots utlovad 24/7-support.
Klart man ska vara snäll mot sina hundar, men man får allt ha litet skinn på näsan. Och visa vad som gäller.

I alla fall så fick jag ett tips på vad jag kan göra för att avhjälpa Pepps pinnklyvande i spårskogen: helt enkelt lägga en "pinn-stig". Pinnar var 10:e meter längs en stig. De ska plockas upp eller eljest påvisas UTAN att finfördelas. För det är ju så att vi har tränat fin pinnhantering inne och på appellplan och så. Och så har vi tränat hitta pinnar i spåret. Men fint-sätt-mot-pinnar-i-spåret är en annan sak, och DET har vi inte tränat. Men nu så!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela