Pelleskop-livet

Dumma tanten

Publicerad 2009-05-08 11:57:36 i Allmänt

Nånstans i det här området bor Dumma Tanten. Hon har en borderterrier, tidigare två, och är så fånig så det borde vara straffbart. Hon går förbi vår trädgård och om hundarna är ute ställer hon sig mitt på gatan och skriker "NÄJ, kom inte hit säger jag! Lägg av!". Detta alltså innan hundarna ens har uppmärksammat ekipaget. Men gissa om de springer till staketet och skäller då! Så hon skäller, hundarna skäller, hennes hund skäller, då rycker hon i och skäller på den och så där håller det på. Tills jag anländer och säger åt Ying och Pepp att lägga sig, vilket de gör, och då tystnar Jazzen också. Sen går hon liksom runt grannarnas hus och hem till sina bästisar, som tyvärr delar tomthörn med oss. Där ställer hon sig igen och skriker (fast hundarna nu ligger stillsamt och på LÅNGT avstånd från den änden av trädgården). Och aldrig kan hon låta bli att säga att såna hundar som Peppar borde man inte få ha. Och jag VILL säga att såna människor som hon borde inte få ha hund, fast man är ju snäll och artig (ibland). Sen hör jag hur hon sitter och tjattrar med granntanten (som inte är nån favorit precis) om ditten och datten och med jämna mellanrum rycker hon i sin lilla hund och gapar: Sluta nu! Jag är så TRÖTT på dig! Nu är det du som lägger dig. Ligg sa jag! LIIIIIGGG! VARFÖR kan du aldrig uppföra dig! osv osv. Det tar aldrig slut. (Hemska granntanten brukar låta på samma sätt mot sina barnbarn, hela tiden! Fast nu är de så stora så de kommer aldrig dit mer, förståndigt nog.)
I alla fall har jag hört att superduktiga Mariah med superhunden Redo också har drabbats av Dumma Tanten, som krävde att Redo skulle vara kopplad när Mariah höll på att träna med honom. Bah! Redo är liksom av den typen som är kopplad även utan koppel, om man så säger.

Kommentarer

Postat av: Lotta

Publicerad 2009-05-08 14:27:57

Undrar om Dumma tanten är släkt med Dumma farbrorn som brukar passera mina föräldrars tomt där mina hundar är på dagtid. Han får alltid sin hund att börja skälla med sitt skällande. Smart!



Vi har fått en sådan hund som Peppar - fast större -till granne och jag träffade en annan granne som beklagade sig över detta. Om hon hade sett oss på gården häromdagen hade det inte varit den hunden hon beklagat sig över! Drutt behandlar varje hanhund som värsta fienden och anser att det är först på strupen som gäller. Den här gången tappade jag dessutom kopplet och kunde bara se hur Drutt kastade sig fram och bet sig fast(trevlig gosse, eller hur?). Hunden som är som Peppar - men större - tittade bara nedlåtande på Drutt och viftade lite förstrött på svansen. "Störtlöjligt" såg han ut att tänka. Tror att hans husse tänkte något liknande.

Postat av: Lotta

Publicerad 2009-05-08 21:18:00

Jo, jag kan tillägga att jag hade hjärtat i halsgropen!



Ha en jättebra helg!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela