Pelleskop-livet

Platsannonser

Publicerad 2009-01-23 15:34:05 i Allmänt

Efter en rask 90 minuterspromenad redan kl. 7 på morgonen roar jag mig idag med att läsa platsannonser. Det finns mycket att välja på!
"Självständig plats för barnkärt hembiträde finnes på landet i mellersta Sverige hos lärarfamilj, där båda makarna har förvärvsarbete. Fullt modern våning. Kylskåp, assistent, tvättmaskin. God lön."  Fast "barnkär"... Nja.
"Husa önskas till familj i Sthlm bestående av 2 vuxna och 4 barn i åldern 3-13 år. Kokerska o barnsköterska finnes. Eget rum med radio."  Med både kokerska och barnsköterska i huset så borde väl det gå att ro i land. Men det står ingenting om kylskåp el. tvättmaskin...
"Snäll och ordentlig flicka får plats" - nej, ingen idé att läsa vidare .
"Kompetent husföreståndarinna erhåller plats i större hem på landet, där husmor är klen."  Va, klenare än jag?! Nej, det går inte, det är ju MIG det ska vara  synd om! Men HÄR då:
"Husföreståndarinna sökes av ensamst. 40-årig tj.-man i centralt bel. samh. på ostk. Egen modern 2.pl.-villa i vacker omg. Lättskött trivs. pl. m. rikl. fritid. Sök. bör vara ca. 30 år, chic o parant, hemintr. o av pålitl. läggn. Svar m. foto t. "I Husmors ställe"  30 år har jag i alla fall varit, så jag vet hur det går till - den platsen är som avsedd för mig!
Sen läser jag en artikel om en komministerhustru med sex barn som är hur klämmig som helst och tar hand om hela hushållet själv, förutom en heldagshjälp på onsdagar och en halvdagshjälp på fredagar och extrahjälper vid behov. Hon är liksom tvungen att reda sig själv eftersom hembiträdeslönerna har skjutit i höjden och det dessutom är näst intill omöjligt att hitta ett kunnigt hembi som inte kommer med en massa ohemula krav, såsom: eget rum, en ledig dag i veckan m.m. Arma kvinna, vilket slit, även om komministern själv vattnar krukväxterna och bonar golven. Men, som tur är "finnes här i församlingen en vänlig människa med det sällsynta som heter verkligt tjänarsinne som kommer en dag i veckan och lagar upp". Alltså sköter lagningen av familjens kläder. Nu frågar jag mig: var hittar jag en sån liten människa med verkligt tjänarsinne som kan komma hit en dag i veckan och dammsuga, tvätta, stryka och putsa fönster? Samta kasta ut julgrannen och dess barr. Så att jag med gott samvete kan leka med mina hundar och ta det litet piano? Svar med foto till "Kom-o-hjälp", tack!

Kommentarer

Postat av: Lotta

Publicerad 2009-01-23 16:13:29

Jaa du, vi får nog nöja oss med våra oavlönade husföreståndartjänster vi redan har, där hemma. Det är nog ingen annan som vill ha oss. Ca 30, var ju ett tag sen, och chic och parant, nja inte jag i alla fall. Man är inte så chic med hunddregel på byxbenen. Vi får nog ta tag i det hela själva, och laga upp där det behövs.

Postat av: Lotta

Publicerad 2009-01-23 21:15:11

Men snälla nån. Vilken tidning läste du i? Vilket årtionde var den ifrån?



Hur som helst. jag har också varit 30 så den platsen får vi slåss om!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela