Pelleskop-livet

Kloklippning (urrk)

Publicerad 2009-02-21 19:04:52 i Allmänt

Har nu kloklippt :
Peppar - skälver o gömmer huvudet under min arm och försöker på alla sätt undkomma men det går rätt smidigt ändå (även om Tigg sitter i en bur intill och skriker fulheter)
Ying - vältes med en rask nacksving och placeras i mitt knä på golvet. Sen får matten muster all her strength för att hålla odjuret på plats o klippa alla klorna. Man blir trött men det går.
Jazz - Cesar, vareru?! Kom hit o jelp! Med Jazz har jag försökt alla metoder: jag har lirkat, lockat, tramsat, lagt, ställt och satt. To no avail, annat än att han hugger som en huggorm och beter sig allmänt illa. Och det är inga skrämselbett han utdelar, han hugger för blodsmak! Nå, efter att ha klarat av de två kamphundarna placerade jag nu Jazz på rygg i mitt knä, med huvudet mot mig och började klippa. Och hundf*n försökte hugga. Men då tog mitt tålamod slut, så jag knep ihop hans gap i ett järngrepp med ena handen, dånkade honom i skallen med klotången med den andra och väste: Nu j*vlar är det du som skärper dig för jag SKA klippa dina klor. Pedagogiskt, va? Men vet ni - till slut tar tålamodet slut och vet ni mera då: det fungerade alldeles utmärkt! Och han var hur rar som helst efteråt, utan att se ut som: -Slå mig igen du bara, jag är ju van... Nej, jag tänker ändå inte rekommendera att man slår sina hundar och beter sig illa, men är det nån som beter sig illa i denna familj så är det just Jazz och nu är det dags att han slutar med det.
Nå, Tigger då? Nä, han är så rysligt aggressiv så den sparar vi. Nejdå, men jag klipper klorna på hans fyra tassar på 30 sekunder blankt utan någon som helst ansträngning från vare sig hans eller min sida, så honom tar jag nån dag när jag är på bättre humör.

Kommentarer

Postat av: Nilla

Publicerad 2009-02-22 12:27:22

Jojo, kloklippning kan vara ett riktigt äventyr. Maken klippte för långt in en gång när Joy var valp, och sen var det kört. Naturligtvis var det jag som fick åtgärda problemet. Lockade, pockade, låtsades klippa, petade lite försiktigt med tången, mutade med allsköns godsaker. Inget hjälpte, hon morrade och högg som en kobra, fick ha handskar på mig. Men en dag fick matte nog. Slet av sig handskarna och slängde dom i backen, stampade med ena foten och sa, - nu j****r ska jag klippa klorna på dig, fattar du det. Sen tog jag upp den ena tassen efter den andra, klippte klorna på några sekunder, lite överdrivet kanske, men fort gick det. Sen dess har det aldrig varit några problem. Så det gäller att tala om var skåpet ska stå :)

Postat av: Carola

Publicerad 2009-02-23 15:13:32

Åhh ser att du oxå haft kloklippning på schemat ;-)

Här betar vi av hundarna på löpande band. Sitter på köksgolvet, hundarna i knäet och massage blandat med kloklipp, alltid avslut med massage så de minns det mysiga med det.



Svåra hundar brukar fungera bättre med mjukost på tub, det krävs 2 man då, en till att klippa och en till att hålla tuben och låta han slicka. Många hundar klarar bättre av kloklippningen med mjukosten.



Vi skickar kram till Goa-Jazz trotts hans hat till kloklippningen ;-)

Carola & Co

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela