Pelleskop-livet

På fel sida

Publicerad 2009-12-29 13:20:16 i Allmänt

Ja, på fel sida om nollstrecket, alltså. Rent av på fel sida om minustiostrecket. Minus elva var det i förmiddags när Ying och Tigger och jag drog till skogs. Äldsta barnet lovade att förbarma sig över fryshunden Jazz och lille Peppen som fick hålla sig på plogade vägar idag eftersom skaren var alldeles skarp.
Igår var det ju ett par plusgrader och regndisigt, så idag var det så hård skorpa på snön att Tigern bitvis kunde springa ovanpå. Men när han inte kunde det var det inte helt behagligt för honom att ta sig fram i obanad terräng. Ying var som vanligt vid utomordentligt gott mod och for fram som en oljad skottspole, snarast. Han bara ruskar på sig ibland, burrar upp fjädrarna som koltrastarna, sen håller han sig varm hur länge som helst. Och nöjd!
Jag höll mig däremot inte varm alls, trots påbyltning. Det var visserligen vindstilla och soligt men ansiktet frös ändå till en Anna Anka-mask. "Ying" gick inte att säga, ng-ljudet kräver ett alltför stort grin, så min lille pej fick vacker heta "Jim". Alltid litet omväxling.

















De där halsbanden som hundarna har på sig kan jag förresten varmt rekommendera. Jag köpte dem på nån utställning i somras och har alldeles glömt bort vad företaget hette, men de säljer schampo o sånt också. I alla fall betalade jag strax under 100,- per styck för halsbanden och jag är så nöjd med dem. De sliter inte det ringaste på pälsen och är faktiskt väldigt mjuka, trots att de är av nylonrep, fast väldigt "poröst" rep. Och så är de i halvstrypmodell så de går kvickt att sätta på men sitter inte åt. Ett riktigt fynd! Och så tycker jag att de ser klämmiga ut också, "basic" i brist på bra svenskt ord. "Helylle" känns ju litet fel på nylonhalsband...

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2009-12-29 14:56:41

Puma är gräsligt avundsjuk på Yingens vinterpäls. Hon skulle behövt den nu, men donnan ska ju givetvis fälla allt när skendräktigheten inträder. Så just nu är hon en kisesisk naken-skrynkla...Kallt som tusan säger hon, vilket är ovanligt för henne !

Postat av: Lillis

Publicerad 2010-01-04 12:55:58

Underbara bilder.......

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela