Pelleskop-livet

Norrköping!

Publicerad 2009-08-18 12:02:33 i Allmänt

Vi har varit på utställningsturné - mer om detta senare. Nu till helgens Kafka-upplevelse: Norrköping. En så vacker stad med strömmen överallt, finfina tegelhus, grönt och vackert. Men när vi gick där och strosade med vår trogne Karo, dvs. Peppar, i snöret så upptäckte vi att vi spred skräck omkring oss. Människor högg sina ungar i armarna och sprang över på andra trottoaren. Onda blickar följde oss. Hundägare drog sig lååångt undan. Peppar är 39 cm hög och väger knappt 18 kg; en liten kille med andra ord. Och jag hade i vanlig ordning knut i nacken och godmodig (nåja) uppsyn, maken såg ut som makar ser ut mest. Vi var ganska långt från gettolooken alltså. Ändå - skrik och panik i luften överallt. Tills vi kom nästan tillbaka till vårt hotell, då mötte vi en ålderstigen man som skjutsade sin ålderstigna hustru i rullstol. De gillade Peppar, de! Redan på långt håll började de lysa och när vi sedemera skildes åt, efter mycket kliande och klappande på hund, försökte farbrorn norpa Peppens koppel och därmed hela Peppen. Men när jag tog kvällspromenaden med min lille gris körde en polisbil förbi så sakta så sakta och spanade nogsamt in oss...
På utställningen nästa dag nämnde jag fenomenet för Annelie och Ronny, och de var i vanlig ordning välinformerade: i Norrköping härjar några antikamphundsfundamentalistiska kommunalpolitiker, se debattartikel i Aftonbladet. Googla litet på norrköping+kamphundar så hittar ni mer. Mycket mer. Mer än man kunde önska.

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2009-08-18 20:27:09

Stackars Pepper då att bli illa sedd. Tyvärr har det hänt så mycket med skadade och ihjälbitna hundar och även bitna människor senaste åren, pga suspekta människor med sina suspekta blandras-staffar/blandras-pitar här i Norrköping - så det är därför många reagerar som dom gör. Så himla tråkigt, men så länge det finns folk här som föder upp dessa blandraser, så finns det köpare - och saker fortsätter hända.



Hoppas Pepper omvände någon räddhare, för han verkar ju för himla go:)



ps: till och med min Puma har blivit tagen för ond kamphund vid flertalet tillfällen under åren ;)

Postat av: malin med Vegas

Publicerad 2009-08-22 17:40:26

Tack för din kommentar! Ja visst är hoppstå rätt snyggt! Ja du angående kamphundar, man kan få lite blickar ibland jag har ju oxå en staffe=)

Postat av: Anne-Lie

Publicerad 2009-08-25 21:28:17

Då blir man så fundersam över att i England används denna ras som terapihundar på sjukhusen... Så så farliga är de!



Inga bilder från utställningen???



Extra pussar på Peppar från mig



//Anne-Lie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela