Pelleskop-livet

Trötta

Publicerad 2007-03-07 21:22:10 i Allmänt

1. Promenad å skogen med Ying, Tigger och Nero, den sistnämnde i långlina o di övrige busarne lösa (fy mig!). En dryg timmes skogsmulleri med inkallningsövningar och regnslask. Tack och lov för Plutoduk!
2. Promenad å annan skog och småväg med Jazz i långlina - tränade "ge f*n i att spåra vilt" och det gick riktigt bra. När han avbröt sina repor ut i skogen på mitt kommando (utan att jag behövde ta i linan) blev han så stolt att han pratade litet. Vi har tränat på kommandot "nära" (att han skall komma till min sida och gå ungefär som fot fast utan samma precision och totalkontakt) och det sitter jättebra nu. Dessutom gör han det utan kommando när han känner sig litet sugen. Råttentott!

3. Lunch och sovdags - jag har fortfarande inte hämtat mig efter jobbnatten häromsistens och hundarna var extra trötta för att deras matte lämnade dem i sticket igår. Jazz och Tigger var som vanligt mindre trötta än Nero och Ying så de hade litet dragkamp med olika saker, samt levde rövare på råtthundars sätt. Nero öppnade ena ögat och suckade. Ying snarkade på som vanligt. Ibland när jag säger att Ying snarkar rätt mycket säger folk att de "förstår". Gör de inte, det! Ett förtydligande är alltså på sin plats: att vara i samma rum som en snarkande Ying är som att färdas i en gammaldags pruttsaab, med rattväxel  men utan ljuddämpare, i tokfart på Värmländska timmervägar med en speedad, dement rallyförare vid ratten. See?

4. Aftonpromenad med Jazz och Nero på gator och vägar, i koppel. Snälla och duktiga hundar som blev ganska trötta och väldigt smutsiga. Ibland tror jag nästan att Nero håller på att bli vuxen. Dessemellan tror jag det inte.

5. Träning på brukshundklubben med Ying och Tigger, T debuterade i detta sammanhang. Med Ying tränade jag litet lydnad och att vara lös fast andra hundar var där, det går riktigt bra fast koncentrationen är ju som den är (är inte, för det mesta). Med Tigger tränade jag mest uppmärksamhet och att vara lös, samt litet utställningsuppställning och "spring". Han vill gärna bete sig som en varulv mot andra hundar när han är kopplad - skäller och kaxar. Vi gick fram och tillbaks framför en schäfer och en rottweiler MASSOR av gånger, till slut tror jag att han började ana vad jag menade...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela