Pelleskop-livet

Bästa godiset?

Publicerad 2013-01-29 10:20:00 i Träning

Jag läste mer i Shaping-boken igår, om belöningar. En uppgift som jag har ålagt mig är att få Tigern riktigt lek-vild igen, så pass att han INTE släpper en kampis ens om godis kommer fram. Sån har han varit en gång i tiden, och det är (i vanlig ordning) mitt fel att han inte är sån längre. För: det är ju så mycket lättsammare att slänga åt hunden en godis än att hålla på och kampa, jagas, kasta grejer, brottas. Duh!
 
Och som det står i boken så är det himla praktiskt att ha en hund som kampar även när matten (eller för den delen hussen, om han skulle komma på tanken att engagera sig i sådant) blir passiv - en hund som bara hänger där i sin trasa är ju liksom parkerad. Man kan släpa med sig hunden om man måste hämta nåt eller om man stannar och pratar med nån eller whatever. Betty är rätt bra på det, men vi måste jobba upp det igen.
 
Det är mycket som måste jobbas upp igen efter en dryg månads vegeterande!
 
Men sen finns det ju de som bara inte kommer på tanken att jobba för lek. Där det MÅSTE vara godis, och GOTT godis. Så man måste sovra - kommer man med ett torrpiller till Ying så säger han först: - Gnorf och sen: - Hejdå, jag hittar på nåt annat jag!
 
Så vad gillar Ying allra bäst, då? Mamma Scans köttbullar är rätt bra, fast bara enstaka gånger, annars blir de trista. Alldeles färska Frolic är inte heller dumma, fast då får det inte vara alltför mycket störningar. Fiskbullar är närapå optimalt. För Ying, inte för matten att ha med sig vid träningstillfällena. Potatissoppa är faktiskt snäppet bättre ändå, liksom filmjölk. Kroppkakor går han nästan i spinn för, och det SKULLE jag ju faktiskt kunna ha med mig. Fast jag gillar ju också kroppkakor, om de är hemgjorda. Fast just nu vill jag inte ha några, det vill jag inte.
 
Yings "kollega" Ancho, annan pej, fick häromdagen litet lax ovanpå sitt torrkrubb. Namnam, tycker man. Men Ancho sa: -Sås då? och väntade tills matten hade ringlat på en del hemlagad hollandaise.
 
Lax med hollandaise-sås kanske vore Yings optimala träningsgodis?
 
 

Kommentarer

Postat av: Mia

Publicerad 2013-01-29 12:27:10

Har du testat mjukost på tub som belöningsgodis? Optimalt enligt min hund , rätt lätt att ha med sig också :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela