Pelleskop-livet

Värsta geggan

Publicerad 2012-10-13 19:23:08 i Sprunget

Jag skulle ju berätta om när jag var ute och sprang med Tigern och Ying i torsdags. Eller - sprang och sprang...
Hur som helst - torsdag=springdag.
Eller rättare sagt: torsdag = mycketdag.
Tvätta håret, byta sängkläder, måla naglar, nödvändighetsläsa.
Samt springa.
Allt detta kan försiggå på valfri veckodag men måste alltid alltid ske på varje torsdag. Även om det har skett på onsdagen.
Det står i lagen.
Så att i torsdags var det springdag, fast jag kände mig 50 kg tyngre än vanligt (=präktigt tung) och liksom totalt stum. När jag satte ner fötterna var det inte precis boing boing som hördes utan mera tjoff tjoff. Och hela lekamen riste, som ett efterskalv. Antagligen riste jordskorpan också, när min ofantliga tyngd landade på den.
 
 
Eftersom det är älgjaktstider, och älgarna är listiga rackare som gärna söker sig till skogen kring elljusspåret, så fick Tigern vara ganska kopplad ganska mycket. Det var jag väldigt glad för, för här var det någonting som lät väldigt mysko inne i skumrasket, både Ying och Tigger markerade tydligt.
 
 
 
Det blev mer och mer mysko, mer och mer prassel och tramp, men ingenting kunde vi se. Men SOM hundnosen resp. -mulen gick!!
 
 
Till slut kunde Tigern inte hålla truten längre utan klev fram och talade om vad han tyckte. Ett ganska farligt och liksom "proffsigt" taktfast skall blev det.
 
Men sen begav vi oss igen. För säkerhets skull.
 
 
 
Men vi höll inte BARA på med älgjakt och tricks och att se gulliga ut (mest jag) - vi sprang en del också.
 
 
Det gick bara inte att undvika, till slut. Och första nertrampet är värst. Sen är man ju redan kall och blöt och geggig!
 
 
Skorna var genomleriga - strumporna var genomleriga - jag hade tjockt med lera mellan tårna när jag kom hem!
 
 
Ännu ett skumt ställe.
 
 
 
 
 
Och till slut så gick det överstyr alldeles - bara kladd kladd kladd gegg gegg gegg!
 
 
Så när vi äntligen kom hem, märkvärdigt utmattade och mindre märkvärdig rätt mojsiga, så blev det för Tigern och mina skor att samsas i badkaret för en grundlig sanering. Ja, när jag tänker efter så hamnade till och med Ying i spat ett tag, men för hans del var det mest ben och fötter som måste rensas - stackars lilla Tigg var ju lerig ända upp på ryggen, han!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela