Pelleskop-livet

Dagens övningar

Publicerad 2011-10-19 22:20:14 i Allmänt

1. Morgontrötta, hela bunten! Kanske mörkret? Även Ollen och dess moder var slagna.

2. Morgonpromenad blev förmiddagspromenad, fyra hundar, jag och ett mellanbarn. I skogen. I fint fint regn då och då, inte kallt, grått fast vackert med löv i alla möjliga färger. Ganska underbart, faktiskt.

3. Läsa och lyssna på föredrag och skriva och fundera och läsa litet till. Fullt av snarkisar i sängen. Fullt upp att hålla sig vaken.

4. Plötsligt dags för eftermiddagspromenad. Kvällspromenaden blir oftast förlagd tidigare nu, för att i alla fall delvis kunna vistas ute i någon form av dagsljus. Jazz tyckte det var blött och kallt och äckligt och stannade hemma med minsta barnet - hon hade tillbringat hela dagen i skogen och kröp gärna till sängs med varmt djur och något muntrande på datorn. Ying och jag och Tigger gick till klubben och "tränade" litet agility, alldeles lagom. Sen gick vi en annan väg hem och jag var glad att jag hade satt på hundarna deras reflexvästar när vi kom till bebyggelsen igen.

5. Dags för en viktig punkt - hundmiddag!! Och matte slänger in litet tvätt i maskinen.

6. Litet pokulerande med den återsamlade familjen innan fadern valde bort oss till förmån för Zlatan. Märkligt val.

7. Klickerskoj i köket. Jazz och Tigger tränar a) att stå på tre ben och b) att slicka sig kring nosen, Ying fick bara träning i att slicka sig kring nosen. Jag vet just inte om han förstod så mycket av det, men jag fick i alla fall rikliga möjligheter att klicka, eftersom han slickade sig kring nosen varje gång han hade fått en godisbit och för det fick han en godisbit. En så att säga god cirkel, så Ying tröttnade i alla fall inte förrän efter 2 fulla nävar kattfoderpyttepellets.

8. Hänga tvätt.

9. Nattkissning i trädgården. För hundarna, inte mig. Följt av nattsmörgås, också bara för hundarna. Husses viktigaste uppgift på dagen!

10. Kryp i kull med en god bok. Nåja: L'histoire de France.

Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela