Pelleskop-livet

Aktiv som tusan?

Publicerad 2011-03-29 23:55:59 i Träning

Nu vill jag rekommendera ett inlägg i en annan blogg. Nämligen det HÄR.
Jag ska erkänna att jag kan reta mig till små anfall på författarinnan ibland. Och jag blir ganska irriterad på alla stavnings- och grammatikfel, och språket. Så, nu var det sagt. Och japp, jag är en surkärring.
Men just det här inlägget tycker jag är så tänkvärt. Och ganska - lenande, liksom. När man känner sig alldeles knottrig av dåligt samvete över sina hundar som inte alls har aktiverats till fullo just den dagen. Utan bara promenerat två timmar (och det är BARA här i huset), letat godis, tränat litet trix, städat litet, och så litet lydnadspetande med Tigern.
Alltså - det BEHÖVS inte.
Det SKA inte alltid vara full rulle.
Men det är svårt, när man hela tiden matas med aktiveringstips och alla problem ska lösas med mera aktivering, mera motion, mera hjärngympa, mera simträning.

(Och det är samma sak med barn, nu för tiden. Hemska tanke om nåt barn skulle sitta och ha tråkigt en eftermiddag! Fast när det gäller barn har jag alltid varit säker på att långtråkighet är viktigt - nödvändigt som gödning för uppfinningsrikedom och nödvändigt att kunna vila i och med sig själv. Det måste inte hända nåt hela tiden.)

Nu har jag gjort ett schema över hundarnas fysträning - inte att hålla mig till i eld och under belägring, men för att ha litet koll på när vi gör vad.
I det schemat ska jag se till att det finns en präktig tråkdag också - en dag när vi inte gör ett smack med vare sig kropp eller knopp.
Bara slöar och myser och ser varandra i ögonen.

Kommentarer

Postat av: Suvi

Publicerad 2011-03-30 20:06:04

Först nu kollade jag ditt länktips och kände igen malamuternas namn, jag har varit på två av hennes föreläsningar! En om hundens språk och en om berikning. Jag gillade verkligen de teorier hon hade att förmedla! (Har delat med mej av anteckningarna i bloggen.)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela