Pelleskop-livet

Trädgårdsnytt

Publicerad 2011-06-03 10:12:00 i Allmänt



Aplarna har förstås blommat över för länge sen - skam till sägandes vet jag inte riktigt hur det står till med tillgången på appelkart. Däremot verkar det ånyo bli ett superduper körsbärsår, vi håller tummarna för det.

I år kan det rent av få bli ett bra äppelår också, för jag har äntligen lyckats lägga vantarna på en finfin råsaftcentrifug. På skrotaffären förstås, för 60 pix - den är illgul och mycket 70-talsaktig och utomordentligt effektiv. Aktare vilken smarrig morotssaft man kan få ihop på 10 högljudda sekunder!



Nu är det i stället pionerna som står i full blom, i alla fall de här röda. De vita och rosa är litet senfärdigare. När minsta barnet inte var kläckt än tänkte jag att hon ev. skulle heta Pionine. Och det hade nog passat bra för när hon var pyssling var hon tokig i pionerna!



Acklejan blommar också, eller akvilejan om man föredrar det. De finns i alla möjliga färger i trädgården, men den där som är riktigt svart vill inte riktigt komma till ro hos oss, fast jag hämtar frön varje år. Nå, skam den som ger sig!



Här är ett annat rart blomster från chez nous. Jag har som kanske framgår lekt med gamla powershoten igen. Canon powershot A610, fås för nästan inga pengar alls om man hittar en begagnad och är precis hur skojsig som helst att leka med!!



Mr. Right.



Smygande faran. "Luror fara på din väg!"



Mitt rasben, bearbetat av nylonlina. Ajajaj!! Tur man har spirerna försekrade i allmänna brand.



Nussegrisen!!



Det här är Neros gamla apportbock, upphittad i källaren och grundligt älskad av alla kreaturen.





Jahaja, var det inte det vi trodde?! Gumman tutar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela