Pelleskop-livet

Gälar

Publicerad 2011-07-23 22:34:33 i Jazz

Idag har det varit ännu en dag med nästan 50% luftfuktighet - kläderna är fuktiga på morgonen när jag tar på mig dem och sängen är fuktig på kvällen när jag kryper ned i den. Dessemellan är jag alldeles av mig själv fuktig över hela kroppen, eller rättare sagt klibbig. Jag kan användas att väta gummeringen på frimärken med. Var och en måste ha ett syfte i livet!
Äldsta Barnet har tagit Minsta Barnet och farit åt helsefyr, dvs. till närmsta universitetsstad. Där bor ÄB och nu bor MiB där också, några dagar. I morgon drar Mellersta Barnet, MeB, till sitt boende i en annan universitetsstad för att städa ur lägenhet och packa.
Lägg nu ihop och dra ifrån och ni skall finna att det här lilla fruntimret ska vara ensam hemma med fem karlar i flera många dagar. Tre eller så. Ruskigt! Särskilt som en av dem är så illa uppfostrad.

Idag blev det litet en-och-en-stunder med hundarna. Å förmiddagen tog jag min lille Jazz med mig på shoppingrunda: vi gick till Granngården och köpte lördagsmys till fyrbeningar (öron och nåt annat äckel) samt till antikvariatet och köpte lördagsmys till matten (modejournal från adertonhundranittionånting och litet annat). Lille Jazzniken var så glad och duktig - på antikvariatet fick han ligga och ta det lugnt medan jag genomsnokade hyllor och bord, och det gjorde han finfint. Vi hade köpt små minihjärtan i en hink på Granngården, att utdelas under den fortsatta promenaden. Ävensom dök det upp populas som ville hälsa på Jazzen och det gick bra, sa han. Bara en skäggig farbror var en aning farlig, men då denne av mig hade tilldelats mutgodis blev han raskt Jazzens BFF.
Jag blir så glad när Jazz tar till sig människor; glad för att Jazzen tror folk om gott!









Han är så rysligt söt, min lilla Monchichi!! Och faktiskt - om jag har en ganska liiiiten kamera så står han ut med att bli siktad på, ett tag. Det är stora systemare och Mamiyan som har tycker är ebbligast.

Varmt i överkant var det i alla fall till och med för Jazz, så när vi kom hem var det skönt att ta det litet lugnt med tuggrullar och god litteratur. Tigg fick så småningom en rejäl promenad med MellanBarnet och Olsson, och Ying tog jag på en cykeltur på kvällningen. Men det var fortfarande alldeles för varmt!!
Och så luftfuktigheten på det - det är så det dryper i luften. Både Ying och jag funderar på att utveckla gälar, men vi vet inte riktigt hur man gör. Räcker det att man önskar riktigt mycket?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela