Pelleskop-livet

Grön?

Publicerad 2010-07-21 23:31:59 i Allmänt

Inte många knop blir gjorda denna ovanliga sommar. Idag hade jag faktiskt tänkt lägga in en massa bilder på slöande hundar, men si det blev inget av med det. Tekniska problem, som det brukar heta, och ingen riktig lust att försöka ordna och dona.
Nåväl - det är varmt. Första veckan eller så satt jag mest och ojade mig: -Ååå, vad det är varmt! - jag som har frusit i nästan hela mitt liv. Men nu har jag acklimatiserat mig; det är varmt, men det är skönt så länge man inte behöver göra en massa nyttor. Och det behöver man inte.
Jag intar min frukost i en stol i halvskuggan utomhus och sen tillbringas dagen med att flytta mellan sol och halvskugga eller rent av helskugga, alltefter dagsform och dagstemperatur. Jag har en liten korg som innehåller vattenflaska, ett par tre böcker, nån tidning med korsord, ett par kameror, penna, nagellack och annat nödvändigt. Denna korg tillsammans med en filt utgör min fasta punkt dessa dagar. Min och hundarnas, för där matte är där är hundarna. Mer el. mindre.
Alltnog - när jag rör mig rör jag mig sakta.
Förutom förflyttningen av hela högkvarteret gör jag även små räder och snaskar hallon, vinbär av tre olika kulörer, krusbär (sista slängen, snart är de alltför mjuka), litet smultron samt oerhört mycket körsbär av olika modesjangrar och format.
Men även detta får går sakta.
Så sakta faktiskt att jag knappt vågar se mig i spegeln när jag morgonborstar bissingarna. Har det bildats alger på mig än? Är jag månne grön?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela