Pelleskop-livet

Fikadags

Publicerad 2009-10-25 12:23:59 i Allmänt

Ibland känns det kräkmässigt att ge sig ut på sina eviga samma samma samma promenader. Särskilt nu, för storskogarna måste man undvika pga älgjakt, myran är läskig för Jazz för det smäller så in i bomben, elljusspårsskogen är full med älg (som håller sig undan från storskogarna på grund av ni-vet-vad), cykel- o promenadvägar är bara SÅ TRÅKIGT. Huvva.
Så igår tänkte jag aktivera Jazz och Tiger genom att gå till hundcaféet. Sagt och gjort. Fast hundcaféet finns inte mer. Det bar sig inte.
Inte helt oväntat - om alla deras kunder är som jag så blir det nog spridda skurar, minst sagt. Ett besök per år känns ganska lagom.
Sen försökte innehavaren lura på mig toppen-hundmat.
Hundmatsbranschen är litet som begravningsbranschen. Om man försöker att inte köpa det allra dyraste som finns får man blickar (minst) som antyder att föralldel, tycker du inte att din käre avlidna/din hund är värd mer än så, så... I så fall så.
I alla fall - detta toppenfoder skulle för min flock kosta i runda slängar 50-60 kronor per dag.
Larvigt!
Jag hörde programmet Plånboken på radio för en tid sedan: det var rart att höra att veterinärer med särskild inriktning mot hundnutrition inte utfodrar sina hundar med värstinghundmat utan med mat som kan köpas till hyfsat pris i vanliga livsmedelskedjor. "Vardagshundar", dvs. hundar som inte har några särskilda hälsoproblem och inte jobbar extremt hårt, behöver inget annat, var deras åsikt.
Mina hundar mår numera utmärkt väl på fodret Axess kennel, som till min stora fröjd även förekommer i 25 kg säckar. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela