Pelleskop-livet

Min spårhund

Publicerad 2009-12-10 18:59:49 i Peppar

Idag bestämde jag mig för att Ta Itu med Peppars spårträning. Snart är det vår och appellspår och det hela. T.ex. framförgående, med mer om det en annan gång.
Spår alltså. Fyra stycken på omkring 200 meter var, med två pinnar vardera. Utom i sista, där utplanterade jag en repboll.
Sen tog jag hunden ur bilen för en promenad. Fast då är ju lillpelle alldeles vild och ska bara leta spår hela tiden. Efter trekvart gick det inte att hålla sig längre, dags för spårning.
Full av entusiasm kastade han sig ut i spåret, med nosen litet här och där upp och ner fram och tillbaka: -Jag spårar, jag spårar! Gjorde han ju inte det, han bara larvade sig. Inte för att han inte kan eller vill spåra, han vill helt enkelt för mycket!!
-Så här gör minsann inte Tiger, tänkte jag bistert. Och det gör han ju inte, men när jag tänker efter så GJORDE han det faktiskt, en gång i tiden. När han precis hade kommit på hur tokroligt det är att spåra så gjorde han precis samma sak. Went through the motions, typ - ser ut att spåra, men bara ivrar runt.
I alla fall - av åtta utlagda spårpinnar hittade jag en och Peppar två, sen lyckades han faktiskt snava över en fast han spårade i nästan rät vinkel till det faktiska spåret.
Men på slutet hade jag ordentlig koll på var spåret gick och kunde liksom få honom att fästa så vi fick till ett bra avslut med mycket lek och kamp.
Puh!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela