Pelleskop-livet

Hundlördag

Publicerad 2007-08-18 21:04:54 i Allmänt

Upp kl. 5 för att nån (inte jag) behövde gå på toa. Hela gänget ut, jag iförd badlakan. 8 minuter senare låg vi till sängs igen, trångt och varmt.
Kl. 7 var det färdigsovet - upp o ut igen. Den här gången hann jag slita på mig hussens gamla lila tenniströja (som faktiskt en gång i tiden var min, använd under graviditet. 1990, tror jag!). Kaffe och macka och tidningsläsning - sång för födelsedagsbarnet Olle, och sen kröp vi i säng IGEN!!
Vid 10 eller nåt tog jag mig samman och tog Tigger och Peppar på en koppelpromenad. Första promenaden med Peppar tillsammans med nån annan hund - bäddat för trassel, men de skötte sig så bra båda två. Vi var väl ute runt en halvtimme, på en sväng som normalt tar 10 minuter. Trötta blev de, bägge två!
Halvt om halvt hade jag lovat att vara med på en agilityuppvisning idag men vädret var så strålande så jag tog Ying och Jazz till bästa bystan i stället, traskade 5 km med båda busarna fästade vid förarbälte - de var helvilda och jag fick verkligen sträcka på mig och tynga bakåt för att inte flyga all världens väg! Ett rådjur såg jag alldeles intill oss och många fler for omkring i buskagen; Jazz gick nästan mest på två ben för att kunna se! Som tur var hade jag tagit på mig rejäla kängor (Meindl - bäst, bäst, bäst), annars hade jag inte tagit mig tillbaks igen tror jag - blött och världens moras överallt. Några kantareller hittade vi också, trots farten, och så kunde jag konstatera att det är nåt så innehärmeligt med lingon i år - rött, rött, rött överallt! Stora präktiga, en del är redan mogna och smakar excellent!! Än är det för tidigt att ge sig ut på stora plockardagen, nästa helg vore nog purrfick men då är vi på utställning både lördag o söndag. Måste försöka pricka in en plock snart därefter. Innan min mamma tar alla plingonen! I alla fall så tog promenaden på 5 km nästan 2 timmar, väldigt konstigt med tanke på att hundarna blårusade mest hela tiden... Deras lunch hade vi med ut i skogen och satt på en bergknalle och hade det gott i solen.
Och kan ni gissa vad vi gjorde när vi kom hem? Japp, sov middag. Man får inte slarva med sömnen!
Sen ville minsta barnet pröva sina nya Heelys (skor med hjul under hälen) på bra asfalt och då passade jag på att träna litet med Tigger på gräsplanen intill. Han är så väldigt ivrig och går lätt upp i stress - nästan för mycket, han hinner inte märka vad han lär sig. Men linförigheten börjar se bra ut i korta stycken, sitt-stanna tar sig så sakteliga, och det samma gäller ligg-stanna (fast vi tar det väääldigt lugnt med det). Sen tränar vi snabba lägganden också - det går oftast bra, men ibland hoppar han upp och nafsar i stället, han vill för mycket. Och minsta barnet har lärt sig så kvickt att åka på sina heelys, det ser riktigt kul ut! Men det är klart - balansen har hon gratis...
Sen hem för aktivering av Ying som jag inte ville ta ut igen p.g.a. blåst. Etolådan - det går litet fortare för varje gång. Nu använder jag tre fack. Fast efter ett par upprepningar tröttnar han och vill använda rent våld i stället...
Därefter ut med Jazz för en träningssession på samma gräsplan som Tigger. Vi höll på med högersvängarna som är så usla - vi har fått backa till före nybörjarstadiet, ungefär. Fick i alla fall till ett par tre stycken riktigt hyfsade, tack för det. Läggande under gång också, det har plötsligt börjat fungera igen. Bara jag inte sneglar på honom, för då blir det inkentinken! Idag hade jag hamburgerkött (pålägg) som belöning, det var nästan för gott!!
Allra sist var det Peppars tur att bli litet uttröttad, han fick sin middag i en liten "molekyl"; det var roligt men tröttande, precis som avsikten var. Nu sover åtminstone Ying och Peppar, Jazz ligger i soffan och ser på James Bond och Olle och Tigger vaktar  huset.
Bara sista kvällsrastningen kvar, så småningom, och ev. en liten vickning åt Peppar. Nästan aldrig behöver jag säga "vad ska jag göra? jag har ingenting att göra!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela