Pelleskop-livet

Sanning?

Publicerad 2014-01-30 12:19:05 i Allmänt

På gästboksidan till den lokala Hemliga Klubben hittade jag ungefär det här. Liiiiiitet grann har jag ändrat, men det är allt litet det. Men i alla fall en anings anonymisering, typ. 
 
Hej! Jag bor ensam med får och höns på en gård utanför stan. Jag har alltid drömt om att ha en stor gårdshund som vaktar här. Jag träffade en bekant som kom till min gård med en valp som jag döpte till Nisse. På lappen jag fick stod det att att Nisse var en blandras av raserna kaukasisk ovtjarka/Spansk mastiff och fila brasilero/boerboel. Vad dessa är för raser har jag ingen aning om. Men Nisse är några månader nu och redan enormt stor,han vaktar fruktansvärt och hugger på allt när något närmar sig gården. Min fråga är: Vad är det för hund jag köpt? kommer han att vakta på gården när han blir stor? Vilket psyke/typ av hund kommer Nisse att bli? Vänligen ge mig några tips. Har aldrig ägt en hund förut så jag behöver lite råd. Den som sålde hunden får jag inte tag i.  Mvh Kalle
 

En vänlig själ i klubben rekommenderade "Kalle" att ta kontakt med en instruktör då "Nisse"-raserna inte precis är något för en nybörjare, och "Kalles" nästa inlägg blev:
 
Stort tack för svaret! Men jag klarar aldrig att få ner min hund till er klubb! Han skulle bita någon fruktansvärt illa direkt. Han är oerhört snäll när jag är ensam med honom, men ingen kan komma nära gården. Kommer aggressiviteten att gå över när han blir äldre? Vilket psyke kommer han att få som vuxen? Hur stor blir han som vuxen? Väger 66kg nu (6månader).Mvh Kalle
 

Sedan avstannar konversationen, och man frågar sig: Har Nisse ätit upp Kalle? (Eller tvärtom?) Och framför allt säger man sig att detta måste väl ändå vara rena buset?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela