Pelleskop-livet

Vädret

Publicerad 2014-02-15 16:06:00 i Allmänt

Det snålblåser och ömsom snöar, ömsom regnar. På tvären.
Tur i oturen att det är helg - Jazz fick ta en kortare (mycket kortare) promenad med hussen.
Resten av ligan tog ridskolerundan. Med starmark-boll.
Vi träffade hästar också. Inte ridskolehästarna (av dem såg vi inte en skymt) men andra hästar.
 
Ying ville förstås hälsa. Kollegor emellan, för muldjur som muldjur.
 
 
När Ying träffar hästar så blir han häst: han äter gammal halm, eller om det är sommar: betar långt ner mot roten, som hästar gör. Den här hästen var mycket kollegial mot Ying.
 
Betty tycker hästar är farliga fast spännande. Tigger tycker hästar är gläfsansvärda. De båda bastarderna fick träna passivitet medan Ying hade samkväm.
 
Sen stenklättrades det litet.
 
 
 
Och sen blev det jättemycket spring och bus med gröna bollen. Och träning på att en hund måste sitta stilla medan en annan hund fick springa efter boll. (Ying fick sitta i koppel för han springer inte efter boll utan efter rådjur.) Jättesvårt för i synnerhet Betty som måste slicka sig jättemycket om munnen för att hålla styr på kroppen när jag kastar långt och studsigt åt Tiggern, alldeles framför näsan på lilla B.
 
Sen blev vädret bara värre och värre och faktiskt jättehemskt, så sista 5 minutrarna tjöt Betty som en fabriksvissla, vilket renderade mig många anmälan-för-hundplågeriblickar från mötande.
 
Nån kvällspromenad tror jag knappt att det blir - om det inte händer något anmärkningsvärt med vädret, ty nu har vi Niagara mot rutan och träden nästan dubbelvikta en bit därbortom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela