Pelleskop-livet

Måste leta kalender

Publicerad 2014-02-03 11:09:59 i Allmänt

Alltså - var det inte i början av november som Betty B löpte senast?
Måste leta rätt på förra årets kalender och kolla - samt flytta "löplappen" till årets kalender. Jag kör alltid med Filofax, men förra året provade jag med "personal"-storleken och i år har jag återgått till A5 - och ringarna sitter förstås inte lika, så det är mycket som måste fixas.
 
I alla fall - Betty är skum. På promenaderna gör hon nr 1 ungefär var 10 meter, nosar oavbrutet, är kringligare och krångligare än vanligt (=VÄLDIGT EXTREMkrånglig) med nr 2 och går rent allmänt och ser ut som "jag är fjorton år och hatar alla".
Den enda hon inte hatar hela tiden är Tigger, honom tramsar hon med så det är något rent pinsamt. Hemskt irriterande säger Tiger och fräser i ordentligt ibland.
Bettan själv kan också fräsa alldeles ovanligt när hon är på det här sättet - häromkvällen satte hon Jazz på plats så han blev alldeles rundögd. Nåja, det var ju bara välförtjänt.
Inomhus sätter hon sig gärna i något hörn och ser mystifik ut, som en liten hårig och bowlingklotsrund Mata Hari, och när man pratar med henne himlar hon med ögonen.
Dessemellan klättrar hon på mig eller vem som finns till hands och gnölar oavbrutet. Hur man än försöker med leksaker, kamptrasor, benknotor - det är liiiiitet kul en liiiiiten stund, sen börjar gnölet igen.
 
Jag har förstås säkerställt att det inte är något som är i olag - hon är pigg som en ärta EGENTLIGEN, äter och dricker bra, inga konstigheter i rörelserna osv. - hon verkar bara ha ylle i själen liksom. Och då säger mig min erfarenhet att det kan vara löp på gång. Redan. Fast hon brukar ju ta en god stund på sig att komma igång.
 
Ibland förstår jag varför jag inte ville ha några tikar: Betty har en massa trams för sig låångt innan själva löpet, sen löper hon och då är hon i och för sig knasig men i alla fall mindre knasig än under själva upptrappningen, å andra sidan har jag en bunt kavaljerer i olika grad av idioti, sen har hon löpt och då är hon jättetrött och sen blir det dags för skendräktighet och valpbäddning. Inte något svårt fall av skendräktighet, men dock så att det märks. Inte lätt att vara en liten brud, inte!
 
Så det är klart att EGENTLIGEN borde lilla B utsättas för en liten operation, för några valpar skall det ju inte has. Men usch ändå - alla operationer innebär ju risker, så är det ju bara. Även att operera bort en visdomstand kan leda till bleka döden, faktiskt. Och hela tiden träffar man folk vars tikar har fått gruvliga biverkningar av den därna operationen - från total inkontinens till ruskigare än man vill tänka på. Å andra sidan - pyometra!!!
 
Between a rock and a hard place, med andra ord.
 
 

Kommentarer

Postat av: Carro

Publicerad 2014-02-03 12:48:14

Låter som Zelda! Hon vill dö varje gång hon löper... Tack och lov bara 1 gång om året.
Prova ge henne P Spruta?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela