Pelleskop-livet

Ett steg före?

Publicerad 2014-02-28 13:37:31 i Ying

Min vän Ying, han som dagligdags går under beteckningen Kim Jong-hunn eftersom han Bestämmer Allting, är ju som kanske är bekant Världens Sämsta Koppelhund.
Det enda som fungerar åtminstone halvdant på honom är stryphalsband. Vanligt halsband backar han ur eller lägger i att dra som en dåre, sele innebär att matten far som ett torrt skinn där bakefter.
Så att jag har ju de senaste så där fem, sex åren haft mina tankar på VGW-bälte, som det heter fast det i mina ögon är mera som en sele. Fast: dels tror jag egentligen inte att någonting fungerar på Ying, dels har det bara känts som att om jag köper en sån åt honom kommer Makterna att ge mig på tafsen genom att låta honom Somna In Per Omgående. Jag vet, jag är nipprig.
Men nu så - nu har en vänlig människa sålt mig en begagnad VGW-pryl. Litet moddad för att passa hennes hund (salig i åminnelse) - och märkvärdigt nog sitter den som måttsydd på Kim Jong-hunn!
Så nu nästan längtar jag efter kvällspromenaden. Det brukar jag inte göra så här års.
Fast - han är ju som han är, den därna Ying. Och den sista tiden har hans hyss ändrat sig en aning. Eller rättare sagt ganska helt och hållet. Från att kasta sig framåt eller eljest dra jättehårt så har han i stället lagt sig till med att tvärnita vid stolpe eller vad katten som helst och INTE gå att rubba, hur jag än drar. Alternativt drar han hårt, fast snett bakåt. (Jädra bakåtsträvare. Brås på mig.)
Och just DEN sortens hyss känns ju en aning olösbara, med VGW.
 
Så - kan det vara så att Ying ligger ett steg före mig? Visst vore det typiskt min gode kines att ta sig ett steg FÖRE genom att lägga sig BAKOM, liksom. Tyyyyypiskt Ying, det måste man säga.
Rapport följer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela