Pelleskop-livet

Kontakt!

Publicerad 2014-04-30 14:18:07 i Allmänt

Igår var det kursdags för Betty och mig igen.
Vi höll på att frysa ihjäl! Trots tjocka vinterjackan var jag stelfrusen hela jag - tänk så fort man blir bortskämd med sommar...
 
Hur som helst - Betty var duktig. Dock finns det en hund som hon är ytterst misstänksam emot, och fräser ifrån åt. En korsning mellan rottweiler och något annat, ser ut som en stor svart rottis. Annars går det bra, i synnehet är jag nöjd med att hon inte alls gör några miner åt lilla kinesen Nils.
 
Idag är det Valborgsmässoafton och vi firade med en ovanligt kort fast ovanligt långvanlig promenad. Jazz valde att stanna inne hos pappan och mellanbarnet i den relativa kylan, men de andra fyra var med och vi tränade kontakt.
 
Sakta strosande med mycket titta-på-matte-övningar.
 
 
När vi kom litet längre fram hamnade vi bland några hundar som höll på med samma kurs som vi gjorde igår. Det var ju verkligen en utmärkt träning - vi höll oss i kanten av grusplanen där de höll till, men att få dessa fyra troll att strunta i de tränande hundarna och fokusera på mig i stället var ändå hårt knog!
 
Så traskade vi vidare i gråkylan. Nästan hemma igen gick vi över den gamla kohagen (inga kor där sedan 1960-tal eller så) där denna syn inspirerande mig till nya övningar:
 
 
Med bara EN hund är det förstås inga problem att gå i kringelikrokar runt och bland såna här träd, men med FYRA (varav en Ying) är det en helt annan historia... Det känns litet grann som såna där fyrspannstävlingar med häst, eller rentav sexspann (på grund av Ying).
 
Nåja, roligt var det i alla fall - inte helt lätt, men engagemanget var gott!
 
 
Det gick åt massor av godis, men för övrigt var det en enkel och rolig övning som kändes nyttig också. Prova, för all del, gör det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela