Pelleskop-livet

Kallt och hemskt.

Publicerad 2014-04-02 13:25:14 i Betty

Jag släpade ut alla fyra pojkhundarna på snabbis - trekvart i full rulle räcker till både gångväg, kolonilotter och skogen och hem. Iskallt, ju! Frost kvar i gräset långt fram på förmiddagen, tvi vale. Och inga vantar orkade jag leta rätt på, som saker och ting är.
 
Bettan rastade jag av grundligt i trädgården när vi kom hem - en boll och en frisbee eller två motionerar henne på en kvart väl så grundligt som en springtur i skogen, tur är väl det.
 
Och sen tog vi itu med projekt "Betty SKA apportera". Jag insåg nämligen igår när vi var på hemväg från skogen att Betty Kan Inte Bära Tidning. KAN verkligen inte! Jag fick vackert bära hem tidningen Metro själv och så började vi igår kväll att träna med klicker.
 
Betty tar den platt hoprullade tidningen så nätt mellan de allra främsta framtänderna och spottar omedelbart ut så fort jag släpper tidningen - inledningsvis. Nu har vi kommit så långt att hon håller i nästan en sekund efter det att jag har släppt, men fortfarande håller hon så nätt så nätt.
 
Faktum är att hon har inget bra grepp kring apportbockar heller, jag får liksom markera ordentligt för att hon verkligen skall ta bocken bakom hörntänderna, annars blir det mer av sockertång.
 
Konstig jänta, men - nu har vi ju ett projekt!
 
Se fram emot fortsatt rapportering. Av apportering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela