Pelleskop-livet

Beach 2014

Publicerad 2014-04-13 14:42:00 i Träning

Nu deffas det vilt i stugorna - deffas hundar, alltså. Det dras kedjor och rusas i sandgropar och skaffas skrittband och viktmanschetter och i allra värsta fall blir det till och med cykling av.
 
Allra värsta fall alltså för att detta kräver att även matte eller husse rör en liten aning på sig. (Men det finns ju för all del moppe...)
 
Så här tycker jag - det är klart att hundar skall hållas i lagom hull, feta hundar är en styggelse, precis som feta människor. Det är farligt och för en hund, som dock egentligen är ett Vilt Djur, är det onaturligt och hemskt. Och det måste vi som hundägare hjälpa hunden med - alltså att hålla sig i rätt form.
 
Men: så här i början av sommarsäsongen och därmed utställningssäsongen så sticker det mig i ögonen att läsa om alla som "tar itu" med hundformen - drar ner fodergivan, hittar på vansinniga träningsprogram. Från noll tillhundar på nollkommanollnollnix. Och det som stöter mig allra mest är att hundens i-form-komning skall ske utan motsvarande insats från matte eller husse. Så i stället för att ta sig en rejäl löptur med sin hund så tar man en vanlig seg promenad med cigaretten i mungipan - men hunden bringas att dra kättingar eller bildäck eller nåt efter sig. Eller man tar bilen till ett sandtag och så kastar man boll, om och om och om igen. Medan man själv står bredvid och hinkar i sig 2 liter CocaCola, jippi.
 
Nu är inte mina hundar några Schwartzeneggrar, prexis - men feta är de inte heller. Till och med lille T börjar komma i form efter några månader med färskfoder. Och vad jag menar är att kan man inte hålla sig själv i form så skall man kanske inte kräva att hundarna skall vara topptränade superhjältar heller.
 
Dessutom - att hålla på och "toppa formen" lagom till utställningssäsongen är förstås inte bra, i synnerhet inte om hunden tillåts lägga på sig och göra ingenting alls hela långa vinterhalvåret.
 
Helt virrigt och vimsigt blir detta inlägg, känner jag, och därför länkar jag till Blondie & Baileys som säger precis det jag menar, fast mycket bättre. Själv VILL jag inte ha mina hundar i riktigt så skarp form som den hon förespråkar, men det är bara en skillnad i grader. Själva tänket skriver jag under på till 100%. Heja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela