Pelleskop-livet

Huvudbry

Publicerad 2013-05-21 14:07:53 i O-hundigt

Förutom mitt vanliga huvudbry som avser sådana saker som subjonctif ou non, futur antérieur och vådan av Lanson har jag nu ett större, ett allt överskuggande:
 
Var få tag på de perfekta knutnålarna?!
 
Jag har nämligen några få fantastiskt bra, några som inte river i håret, som förankrar knuten så den tål vad-som-helst och som inte går sönder om man slänger dem på golvet och kliver på dem. De perfekta knutnålarna, alltså! Men: knutnålar försvinner med tiden, man tappar en här och en där och plötsligt har man bara två kvar. Två av dessa superba nålar räcker för även min tunga knut, men ändå - lagret behöver fyllas på!
 
Och den här modellen står bara inte till att finna! Certainly inte på H&M, Kicks, Åhléns, hyfsade frisersalonger och den sortens där jag brukar köpa andra nålar, som i alla fall går att använda även om de inte är Perfekta. Jag har rotat igenom hela ebay utan framgång. Många knutnålar finns det där, men inte den  här perfekta sorten, den som är lååång, kraftig, en aning böjd, utan vågor. Grrr.
 
De jag har är köpta på liksom ett litet Konsum på Avenue des Champs-Elysées, för massor av år sedan. Det verkar litet knöligt att dra till la France i hopp om att a) konsumet finns kvar och b) de fortfarande för hårnålar av det Perfekta Slaget. Hm.
 
Det värsta är - jag kommer ALDRIG mer att kunna åka till Paris för jag kommer bara att leta efter konsumet med nålarna, och om det/de inte finns där så kommer besvikelsen att bli så stor att det kommer att färga hela upplevelsen.
 
Så att när andra tänker på Paris så tänker de på romantik, l'heure bleue, de stora modehusen, uteserveringar och baguetter. Medan jag bara kommer att tänka på Paris som den nedra hålan som inte har nåt konsum på paradgatan och i detta icke-konsum dessutom inte har några hårnålar. Usch! (Redan denna dystopiska vision förutan är min image de Paris en aning eljest: Paris, det är där man är jätteförkyld eller också har en nära-döden-upplevelse i Fiffeltornet. Men det finns för all del rätt goda blinier i Montmartre, det gör det. Rätt ska vara rätt.)
 
Kanske jag ska gripa till Olles klippmaskin, i alla fall. Och slippa åka till Paris för att bli besviken. Alternativt se ut som en åldrad hippie.

Kommentarer

Postat av: Nilla

Publicerad 2013-05-21 15:00:25

Jag har köpt mina på Kicks...och jag håller med. De är inte bra, minsta lilla vindpust så far knuten all världens väg. Så därför blir det mest hästsvans, eller någon stor klämma i mitt hår. Men jag ska hålla utkik.
Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela