Pelleskop-livet

Mera om idag

Publicerad 2012-05-12 23:45:17 i Allmänt

Jodå, så att efter den där tävlingen var det ju bara till att bryta ihop och fundera på att komma igen eller låta bli. Men vet ni - det är så härlig vår, så efter att ha sovit ikapp en stund på eftermiddagen - med FEM hundar i sängen - så fortsatte vi vår levnad, utan sura miner.
Och förresten - vem skulle jag vara sur på? Gud kanske? Nädå, han gjorde nog så gott han kunde han med, precis som vi andra.
Men i alla fall tog jag Ying, Jazz och Olle på en promenad. "En liten sväng" som jag sa, men den blev faktiskt 5 km - litet landsväg, litet skog.
Lösspringning för Jazz och Olle (inte släppa Ying i skog i kvällningen - han är ett Vilt Djur!). När Jazz är ganska långt framför kan man inte med någon vidare effekt kalla in honom, för då tror han alltid att det är nåt lurt på gång. (Ibland brukar jag säga: VI håller på med den barmhärtige samariten, Jazz, vad håller du på med?) Däremot kan man peka på en sten i sin omedelbara närhet och ropa: -Jazz, klättra! och då kommer han sättande i turbofart och klättrar upp på anvisad stenbumling. Sen kan man passa på att beordra litet sitt och snurr och ligg och backa och vad man nu kan hitta på.
Nästa gång kan man lämpligen peka på en sten på andra sidan av stigen, eller en bit bakom mig. Han är himla duktig att följa pek-anvisningar, och så älskar han att springa fort fort och kasta sig upp på saker.
Olle och Ying älskar att äta belöningsgodis så de gör också litet konster.
Ying brukar jag lura upp på stubbar eller små ganska höga stenar, där kan han sitta som ett litet rynkigt pelarhelgon och se lurig ut.
Olle hittade en tjej som såg nästan precis ut som hans matte, för henne berättade han hela sin levnadshistoria. Litet grann för hennes pojkvän också.
Han har så knarrig röst, Olle.

Sen gick vi hem och jag åt McDonaldsmiddag som maken hade nedlagt åt mig, och så var det dags för kvällspromenad nr 2, med "Barnen" som jag kallar dem - Betty och Tiger. Mina småttingar, för Tigger är ju faktiskt näst yngst, hela 2 veckor yngre än Ying.
Med dessa två blev det 4 kilometrar till och dem är det inga problem att ha lösa i naturen. Bland fasaner och rådjur.
Och näktergalar, som jag hörde för första gången i år. Balla små pippin, vilka ljud!



Springa-i-kapp-inkallning är roligt.



En gång till!







Betty vann. Mycket nöjd.



Porträtt av liten svart hund.



-Visst vann jag idag, matte? säger Tiger så nöjt. -Klart du gjorde, säger jag, annars skulle du ju inte ha fått knycka så många köttbullar!



När vi kom ut på banad mark igen genomsnokade jag Tiggs päls - 7 fästingar hittade jag krypande på honom. Två till när vi kom hem. Det blir ganska många fästingar per tigerytenhet det!

Sen slog jag mig ner och såg på ishockey - idag var maken muntrare, men jag mobbar honom och säger att om man vinner med så få mål mot Italien är det nästan att räkna som förlust. Och förresten hade italienska målvakten kramp, så det så.



Jazz håller med mig.

Förresten blommar häggen. Man blir alldeles yr av väldoft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela